MHP Trabzon eski milletvekili Koray Aydın, Maçka'da polise teröristler tarafından düzenlenen hain saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aydın yazılı olarak yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Ülkemiz demokrasiye ve milli iradeye yönelik darbe girişimini, milletiyle, ordusuyla, emniyetiyle, basınıyla, sivil toplumuyla, iktidarıyla ve muhalefetiyle tam bir seferberlik ruhuyla bertaraf etmiştir.
Milli İradenin tecelligahı Gazi Meclis'i bombalayacak kadar gözleri dönmüş, terörle mücadelenin sembollerinden Emniyet Özel Harekat birliğine saldırıp polislerimizi şehit edecek kadar alçalmış ve nihayet silahını millete doğrultacak kadar düşmanlaşmış bu hain darbe girişimi karşısında Türk milletinin verdiği destansı mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

Bu mücadeledeki demokrasi şehitlerini minnet ve şükranla anıyor, yaralılara acil şifalar niyaz ediyor ve milletimize bir kez daha başsağlığı dileklerimi sunuyorum.

Darbe girişiminin oluşturduğu ortamı fırsat bilen bölücü ihanet çeteleri, dün itibariyle Trabzon'u hedef almış ve Maçka'da uygulama yapan 3 polisimizi kalleşçe şehit etmişler, bazı polislerimizi ve vatandaşlarımızı da yaralamışlardır.

Şehit polislerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralı polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.

Bu alçak saldırı çok ciddi bir güvenlik ve istihbarat açığının da habercisidir.

Bu süreçte güvenliğimizi tehdit eden bölücü terör örgütü saldırılarının artarak devam etme ihtimali yükseldiğinden, her zamankinden daha fazla tedbir almak ve güvenlik saflarını sıklaştırmak gerektirmektedir.

PKK, kalleş saldırılarını sürdürdüğü bölgelere Karadeniz'i de dahil etmiş ve nihayet Trabzon gibi bir şehrimizde terör eylemi yapar hale gelmiştir.

Bu durum, yeni saldırıların da habercisi olabilecektir.

Bu bağlamda devletin ve hükumetin bir an önce ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminin sonuçlarını değerlendirmesi gerekmektedir.

Devlet kademelerindeki boşlukların doldurulması, istihbarat ve güvenlik zafiyetlerinin ortadan kaldırılması ve gerekli her türlü tedbirin acilen alınması gerekmektedir.

Ülkemizin içinden geçtiği hassas dönemi fırsat-ı ganimet olarak değerlendirecek PKK, IŞİD vb. terör örgütlerinin kanlı eylemlerini artırma ihtimali göz ardı edilmemelidir.

Darbe tehdit ve tehlikesini bertaraf etmenin rahatlığına düşülmemeli, ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve kardeşliğini hedef alan bölücü ihanet tehlikesi karşısında da daima uyanık ve tetikte olmalıdır.

Türk milleti, istiklal mücadelesinde olduğu gibi, darbelere, teröre, her türlü dış ve iç saldırılara karşı tek yürek olmaya devam ettiği müddetçe, her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf edecektir.