Koray Aydın'dan Yeniçağ yazarları, ülkücü ve milliyetçilere dönük operasyonlara ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

Aydın açıklamasına ''15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin demokrasiyi, milli iradeyi ve milletimizin birlik ve beraberliğini hedef aldığı artık bilinen bir gerçektir.
Aziz Türk milleti iktidarıyla muhalefetiyle bir araya gelerek, bu hain kalkışmayı püskürtmüş, Yenikapı mitingi ile de bütün dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vermiştir. 
FETÖ soruşturmaları bahane edilerek, kurunun yanında yaşların da yanmaması, ilgisiz kişilerin kapsama dahil edilerek sürecin sulandırılmaması, ömrünü ülkücü harekete vermiş ve bu yapıyla mücadele etmiş kişilerin de mağdur edilmemesi gerektiğini defalarca ifade ettik. '' FETÖ operasyonları çerçevesinde yapılan operasyonların ehemmiyetine ve dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti.


Açıklamanın devamında; ''Olağanüstü Hal döneminde yaşanan gelişmeler, FETÖ soruşturmalarının, bu yapının halen etkin yerlerde olan kripto elemanlarınca bir fırsata dönüştürülerek sabote edildiği, mağduriyetleri çok çeşitli ve ilgisiz kesimlere yayarak kaos ve kargaşa ortamının sürekli hale gelmesine hizmet ettiklerini ortaya koymaktadır.
Ortada kuvvetli deliller yokken, sadece makul şüphe, ihbar veya şikayetler üzerinden yapılan açığı alma, ihraç, gözaltı ve tutuklamalar bilerek ya da bilmeyerek bu ihanet şebekesinin değirmenine su taşınması anlamına gelmektedir.
Daha önce de her zeminde, pek çok defa ifade ettiğim gibi FETÖ ile mücadele bir millî güvenlik meselesidir. Türk Milleti’nin ve onun binlerce yıllık geleneği neticesinde ortaya çıkardığı Türk devletinin namusuna uzanan bu el, mutlak surette kırılmalıdır. Bu bağlamda, Türk devletinin en büyük destekçisinin Türk Milleti’nin gönüllü serdengeçtisi olan ülkücüler olduğu unutulmamalıdır.'' diyen Aydın, bu operasyonlar bağlamında ülkücülerin önemini vurguladı. 

İzlenecek yöntem

''FETÖ ile mücadelede, bir diğer önemli husus da izlenecek yöntemdir.'' diyen Koray Aydın,  “Suçta ve cazada şahsîlik, suçta ve cezada kanunîlik” ilkesi, göz ardı edilmemelidir. Şahsî hesaplaşmalar, basit siyasî gelecek hesapları ve bilinçaltındaki derin düşmanlıklar bir kenara bırakılmalıdır. “Yangından mal kaçırmak” üzerine kurulmuş ve tam bir şark kurnazlığıyla “muhalefet eden, itiraz eden ve itiraz etme ihtimâli olan herkes”, bu torbaya atılmamalıdır. 
Üzülerek görüyoruz ki yürütülen soruşturmalarda, bahsettiğimiz ilkeler çiğnenmektedir. Bu ilkelerin göz ardı edildiği, devletin en üst düzey makamları tarafından dile getirilmekte; “At izinin it izine karıştığı” yönünde açıklamalar yapılmaktadır. Bu durumda, ortada çok ciddi bir karmaşa olduğu anlaşılmaktadır. Nitekim bugün yapılan operasyonlarda oklar, tam da bu mantıkla Ülkücü Hareket’e yöneltilmiştir. Aralarında eski milletvekilleri, il başkanları, ocak başkanları, parti üyeleri, gazeteciler ve yazarlar bulunan pek çok ülküdaşımız, gözaltına alınmıştır.'' sözleri ile FETÖ /PDY operasyonlarında ülkücülerin de gözaltına alındığını, bu durumun düzeltilmesi gereken bir yanlış olduğunun altını çizdi.

Yeniçağ Gazetesi'ne yapılan operasyon

Yeniçağ Gazetesi'ne yapılan operasyonları eleştiren Aydın; ''Türk milliyetçilerinin basındaki muhalif duruşunu temsil eden Yeniçağ gazetesinin milliyetçi ve ülkücü kimlikleri bilinen yazarlarına karşı bugün yapılan gözaltı işlemi kamuoyunda büyük infial yaratmış, milliyetçi ve ülkücü camiayı üzmüştür. 
FETÖ ve OHAL sürecinde yasama, yürütme ve yargıdan sonra demokrasinin vazgeçilmez ögesi olan basına özellikle de iktidara muhalif basına yönelik baskıların arttığı gözlenmektedir. Bu manada, başta Yeniçağ olmak üzere, PKK, FETÖ, IŞİD vb bölücü terör örgütlerine karşı başından beri en büyük mücadeleyi veren basın organlarının hedef alınması, bindiği dalı kesmek veya kendi ayağına kurşun sıkmak anlamına gelmektedir. 
Başta MHP ve Ülkücü Hareket mensupları olmak üzere, her türlü bölücü ihanet çetelerine karşı Türk devletinin ve hükümetine sınırsız destek veren aziz milletimizin her görüşten tek bir vatansever ferdi bile mağdur edilmemelidir. İktidara verilen desteğin, muhalif kesimleri bertaraf edilmesine dönüşmemesi için atılan her adımın takipçisi olduğumuzu, mağdur olan bütün ülküdaşlarımızın yanında ve arkasında olduğumuzu bir kez daha açık ve net bir şekilde ifade ediyor, hak ve adaletin gecikmeden yerini bulmasını temenni ediyorum.'' sözleri ile açıklamasını sonlandırdı.


Koray AYDIN
Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı
19, 21, 24 ve 25. Dönem MHP Milletvekili