61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon'da bugün Yalı Park Otel'de düzenlenen etkinlikte MHP Trabzon teşkilatı bir araya geldi. Başbuğ Alparslan Türkeş'in anıldığı programda MHP Trabzon Milletvekili aday adayları tanıtıldı. Adaylarının tanıtımının ardından söz alan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, AK Parti seçmenlerine seslenerek, "AKP tekrar geldiği zaman. Çözüm süreci altında kardeş kanının akıtılacağı bir Türkiye manzarasına engel olacaktır. "

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli açılış konuşmasında Alparslan Türkeş’i anarak şu ifadelere yer verdi;

“Allah yolunun millet aşkının sembol ismi Türk milliyetçiliğin efsanesi MHP’nin kurucu genel başkanı Dünya Türklüğü ’nün Başbuğ’unun ebediye uğurlamanın 18çyılındayız. Başbuğ Türk milletinin dönüm noktasıdır. Milliyetçilikte zirve bir örnektir. İnanç istikrar dik duruş cesaret timsali eşsiz bir lider örneğidir. Atatürk’ten sonra Cumhuriyet tarihinin en önemli en etkili ve belirleyici ismidir. 4 Nisan günü aramızdan fiziki ayrılışından en derinden yaşadığımız gündür. Artık her zora düştüğümüzde sözlerimize Başbuğ olsaydı diye başlamıyoruz. Adının arkasına sığınmıyoruz. Sen zaten bizi ruhen yaşatıyorsun. Söylemek istediklerini eksiksiz anlıyor ve hissediyoruz. Sana söz veriyoruz Başbuğ bize inanmanı ve güvenmeni istiyoruz. Bizler senin bıraktığın yerden sayanlardan, öğrettiklerinden olmayacağız. Yaşadığın her gün o kutsal davaya tuğla koyanlardan olacağız”

ADAYLAR TANITILDI

Muammer Demeli’nin açıklamasının adından MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayları tanıtıldı;

Ahmet Ömeroğlu hastası olduğundan, Nihat Birinci hasta olduğundan, Süleyman Latif Yunusoğlu ve İbrahim Çakır şehir dışında olduğu için aday tanıtım görenine katılmızken
Ahmet Kahveci, Ali Babaoğlu, Hasan Akyüz, Hayriye Nurcan Yazıcı, Hasan Suiçmez, Hikmet Yılmaz, Hüseyin Kıran, Hüseyin Örs, İbrahim Çakır, İlyas Eroğlu, Koray Aydın, Nihat Birinci, Osman Karaduman, Şener Pul ve Yavuz Aydın törende hazır bulundu.

'BAŞBUĞ'NUN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMAYACAĞIZ'

Başbuğ’un son genel sekreteri Koray Aydın, salonda partililere seslenerek şu ifadelere yer verdi;

“Bugün merhum Başbuğ’muz en büyük eserim dediği Ülkücü hareketinin mensupları olarak burada toplandık. Eserlerine sahip çıkmak Milliyetçi hareketi ve Ülkücü hareketi sonsuza kadar yaşatmak borcumuzun borcudur. Başbuğ Alparslan Türkeş’e göre ülkücüler asırlara sığmayan ülkücülere sahip olmak ve çağanların ötesini görmektedir. Yıldızlara nişan almaktadır ateş etmektedir. Bizlerle bir araya geldiğinde bize çoğu zaman şöyle hitap ederdi. Hepinizi birer Türk bayrağısınız. Bayrağı yere düşürmeyin ve lekelemeyen. Şimdi vatana, millete bayrağa sahip çıkmak sorumluluk almamız gereken dönemdir. Şunu aklımızdan çıkarmayacağız. Ülkücüler olarak Türk milletinin bükülmez bileğiyiz. Bu Türkiye’ye neler oluyor Allah aşkına. Bu millet siyasal iktidara 3 defa oy verdi. Tek başına iktidar yaptı O tek başına iktidar yaptığı hükûmeti başında ki kişi hırsızlık yaparken yakalandı. Bu millet yine çalıyor ama çalışıyor dedi onu bağırına bastı. Şimdi Cumhurbaşkanı makamına sığmayan orayı kendine az gören duyguları kabarmış ve bunu hayata geçirebilmek için her yolu mubah gören anlayışla bu milletin tüm değerlerini çarçur eden gelecek arayışı içinde olan bunu yapanda yüzsiz arsız hiçbirşeyden utanmayan ve de bu değerleri hayata geçirebilmek için kurduğu pazarlık masalarında Türk milletin karşısına silahla karşı çıktı. Terörist bir yapıyı masaya koyarak pazarlık eden kendi istikbalini onunla yaptığı pazarlığa bağlayan şahısla karşı karşıyayız Yeni Türkiye’de Türklüğün olmadığı Türklüğün yok edildiği Türkiye’nin etnik temellerde parçalara ayırdığı ve bütünün önüne geçirilemeye çalışıldığı yeni Türkiye kavramıdır.

'TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLAR ALTINDA
GİZLİ DEĞİL AÇIK SAVAŞ VAR'

“Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alan zihniyet savaş açmıştır. Gizli savaş değildir. Açık savaştır. Belli ki oyunun içerisinde Türklüğü yok etmek hedefi var. Bunu yapmak isteyende yedire yedire bu milleti uyuşturarak ele geçirdikleri haram parayla oluşturdukları televizyonlarla bu millete şırınga ede ede hayata geçirmeye çalışıyorlar. Saldırı o kadar büyük o kadar tehlikeli ki muhatap oldukların elinde silah var. Biz bunu kabul edebilir miyiz? (Hayır) Ne olacağı nereye gidiyoruz bunu nasıl kabulleniyoruz diyerek kendi kendimize sorgulayarak ümitsizliğe bağlanıyoruz. Bu kafada olsaydık Kurtuluş Savaşı’nı vermeye Çanakkale Zaferi’ne gerek yoktu.”

DAVUTOĞLU BİBERONLU BEBEK GİBİ; ,
CUMHURBAŞKANI AZGINLIK YAPIYOR

“O kadar büyük bir azgınlık karşısındayız ki. Devlet iki kafalığa dönüştü. Bu milletin duygularını demlemeyip kendi hedefleri için olan şahıs sarayda oturuyor. Ama ayaklarını da başbakanlık koltuğuna doğru uzatmış. Başbakanlıkta oturanda bu durumdan şikayetçi değil. Sanki biberonla beslenen bebek gibi çıtı çıkmıyor. Saraya örtülü ödenek ve istihbarat kurulması için pat diye kanun geçirdiler. Davutoğlu2nun bundan haberi var mı haberi yok nerde. Senin örtülü ödeneğine ortak olan biri daha çıktı. Şimdi Cumhurbaşkanın da örtülü ödeneği var. Adamı hırs basmış aklı başından geçmiş. Ben en çok AKP’li arkadaşlara üzülüyorum. Ülke felakete gidiyor bunu görüp bir şey demiyorsa bu ülkeyi çok büyük bir felaket bekliyor demektir. Bunları zapt etmek mümkün değil. Freni kopmuş araba gibi. Durmuş Merkez Bankası ile kavga ediyor kavga etti dolar çıktı. 400 trilyon dolarımız kat ve kat arttı.”

KORAY AYDIN AK PARTİLİ SEÇMENE SESLENDİ

“Yemin Ediyorum 276’ya fit Cumhurbaşkanı. Onu bile alamıyorlar. Sen boş ver 400’ü diyor birinci parti olalım yeter diyor Arınç. Baktı bunun aklı başından gitmiş. Türkiye için en büyük engel hırsıyla ülkemizi sürükleyen Şuanda AKP’nin istikrar altında engel olmaktır. Türkiye’de çatışmaya çözüm süresi altında kardeşkanının akıtılacağı bir Türkiye manzarasına engel olacaktır. Her aklını başına devşirsin.