61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı makamında ziyaret etti.

BASKI DÜZENİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Burada açıklamalarda bulunan Aydın, “Belediye başkanı olarak seçilen başkanımızı tebrik etmek için geldim. Aslında farkındayım biraz gecikmiş bir ziyaret oldu. Şartların gereği olarak gecikmenin nedenini başkanımız biliyor. Kendisini belediye seçiminden aşağı yukarı 7-8 ay önce tanıdım ve ilk o zaman gördüm. Ankara’da bizimle görüşme yaptıklarında beraber gelen arkadaşlarına, “Yomra Trabzon’un en sıkıntılı ilçesi üzerinde büyük şaibeler var. Yomra’ya baktığınızda imarla ilgili yolsuzluklar var. Burada bir baskı düzeninin olduğunu biliyoruz. Ama gelecekle ilgili umut arayışı içerisinde olduğunu biliyoruz. Kendisine söyledim. Tertemiz bir yüzü var. Bunu insanlara geçirme konusunda güvenilir bir hali var. Yomra’da herkesi kucaklayacak bir üslup yakalamak ve bunu metod haline getirerek seçimi kazandılar. Kazandığı günden beri sürdürmüş olduğu dil ve üslup bozulmadığı için kendisini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

İÇERİSİ BOŞALTILMIŞ BİR BELEDİYE
İlçe olarak problemlerin var olduğunu belirten Aydın, “Ama gördük ki içerisi boşaltılmış bir belediye haline dönüştürülmüş. 2 buçuk yıllık süreyi kapsayan borçlanmalar var. Aşağı yukarı 100-150 bin liralık ekonomik yapıda ortaya çıktı. Araç parkı yetersiz. Eski makinalar olmasa buranın ciddi bir makina farkı da yokmuş. Ama bu şartlar bundan sonra yapılması gerekenler hakkında yol haritası oluşturan daha iyisini bulma noktasında sağlam iradeyle çok daha iyi şeyler yapılacağına inanıyorum” diye konuştu.

AYNI ZAMANDA BİR AYAĞA KALKIŞ
Bundan sonraki planlamalarla ilgili de konuşan Aydın, “Bu yürüyüşle ilgili planlama da yapılıyor. Bu organizasyonu kurabilecek durumdayız. Bu imkanı tanıyarak ona oy veren tüm vatandaşlara herkesin huzurunda teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum. Burada Yomralı kazandı. Bu aynı zamanda bir ayağa kalkış. Yağma düzeni sona erdi” şeklinde ifadeler kullandı.

DİYARBAKIR KONUSUNDA EN NET BİZ OLDUK
Diyarbakır’daki annelerin beklemesi ile ilgili soruya cevap veren Aydın, “Bu konuda peş peşe yapılmış farklı açıklamalarımız var. Bunları incelediğimizde en net bizim olduğumuz görünüyor. Onların haykırışını duymamazlıktan gelmek mümkün değil. 2 bakanın oraya gidip bunu kamuoyuna yansıtmaları, umudun devletten olmasını göstermeleri yanlış. Devlet bu sorunları çözebilecek kudrettedir. Devlet dik duruşunu sergilediğinde dağa çıkışını engeller. Devlerimiz orada büyük bir mücadele içerisindedir. Fırat’ın doğusuna operasyon yapılmalıdır. Bunların hepsi birbiriyle bağlantılıdır. 15 gün içerisinde gireceğiz diyorlar ve bunu Türk milliyetçisi olarak beklemekteyiz. Bir türlü 2 senedir girme kararlılığını ortaya koyamadık ve bunda ağır bedeller ödeyebiliriz. Silah yardımları ve ordu eğitimleri yapılıyor. ABD oradaki terör örgütünün tam donanımlı hale getiriyor” dedi.

YEDEK KULÜBESİ REZALET
Trabzonspor’un son durumu ile ilgili de konuşan Aydın, “Kimse Ünal Karaman’ı eleştirmeye kalkmasın. Takımın yedek kulübesi Alanyaspor’dan daha kötü. Uzun süreli antrenörlerin takımda kalmasından yanayım. Ünal Karaman bizim havamıza da uygun bir isim. Geçen yıl da bunu yaptı. Şuan peş peşe olan sakatlıklar var. Takımın yedek kulübesi rezalet. Bu savunma oyuncularını almak için çok mu aradılar?” diye konuştu.