CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretinde, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani'nin Akyazı Stadının açılışının olduğu gün Trabzon'da helikopter ile yapılan gezi sırasında konuşulan yatırımın da gündeme geldiği öğrenildi.  Türkiye’ye dönüşte, uçaktaki gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Trabzon'da yapmış olduğumuz Yüksek Düzeyli Stratejik Komite toplantısı sırasında Katar Emiri'ni helikopterle gezdirmiştim. O sırada kar mevsimiydi. Dağları gösterdiğimde, 'Buralarda kış turizmi çalışmaları var mı?' dediklerinde, 'Birlikte burada bazı yatırımlar yapabiliriz' dedim.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkelerini kapsayan temaslarının ardından, Türkiye'ye dönüş yolunda ekonomi ile ilgili önemli mesajlar verdi. Gezisini izleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bazı çevrelerin Varlık Fonu'nu anlamadıklarını belirterek, "Son dönemde atılan adımlar arasında özellikle Varlık Fonu büyük önem arz ediyor. Ama, bazı o malum kafaların bunu hazmedemediklerini gördük. Bu işlerden anlamadıkları için hazmedemiyorlar. Bunlar geçmişte de Allah rahmet eylesin, birinci köprü vesairede Özal'ı anlayamıyorlardı. Varlık Fonu'nu da anlayamıyorlar" dedi.

KATAR'LA BÜYÜK ORTAKLIK
 
Katar'ın Türkiye'deki yatırımlarının 1.2 milyar dolar olduğunu, bunun artırılması için çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, şunları anlattı: "Daha da artması için çalışıyoruz. Digiturk'ü alarak önemli bir adım attılar. BMC'nin yüzde 50 ortağı malum Katar olmuştur. Trabzon'da yapmış olduğumuz Yüksek Düzeyli Stratejik Komite toplantısı sırasında Katar Emiri'ni helikopterle gezdirmiştim. O sırada kar mevsimiydi. Dağları gösterdiğimde, 'Buralarda kış turizmi çalışmaları var mı?' dediklerinde, 'Birlikte burada bazı yatırımlar yapabiliriz' dedim. Katarlıların iki de bankası var Türkiye'de. (Finansbank ve ABank). Bunun dışında 2017'de iki ülke arasında 2 milyar dolarlık savunma sanayii projelerini gerçekleştireceğiz."