Türkiye’de etkili olan koronavirüs salgını nedeniyle turizm sektörünün akıbeti merak konusu olurken Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği’nden anlamlı bir video geldi.

Koronavirüs ile mücadelede 14 kuralın vurgulandığı videoda turizm ile ilgili ise, ‘Yazın göreceğiz’ ifadelerin yer verildi.

Konuyla ile ilgili açıklamalarda bulunan TİSAD Başkanı Murat Çavga, ''Tarihi bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde sürecin önemini anlamak kadar bu sürecin bir sonu olduğunu bilmekte önemli.  2020 için yol haritamız belli. Önce can yani sağlık diyoruz sonra iç pazar hareketliliğini hedefliyoruz ve devamında dış pazar hareketliliği ile yaralarımızı bir nebze sarmayı ümit ediyoruz. sürekli dile getirdiğimiz bir konu var.  turizm kendinden başka 50 sektörü daha tetikleyen bir sektör. hele de Trabzon için turizm olmazsa olmaz bir sektör. Turizmde birçok misafir beklentisinin değişeceğini biliyoruz. Kendimizi salgın psikolojisindeki misafirimizin beklentilerine göre hazırlıyoruz. bizler bölgemizin avantajlarını ön planda tutarak 2020 yaz sezonundan alabileceğimiz en yüksek verimi almayı hedefliyoruz. Bu amaçla Tisad olarak bir çok çalışma hazırladık. Son olarak 14 kuralı vurgulamak için ece müldür imzalı bir tipografik video hazırladık. Bu mücadelede yan yana değilken daha yakın olduğumuzu vurgulamaya çalıştık’’ dedi.