61SAAT HABER SERVİSİ - Başhekim Türedi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Uzun zamandır normalleşme süreci ismini verdiğimiz yeni ve hiç alışık olmadığımız bir süreçten geçmekteyiz” ifadelerini kullanan Türedi, “Kısmen iyi, kısmen kötü sayılabilecek küçük dalgalanmalar olsa da tamamını yönetebilecek ve üstesinden gelebilecek gücümüz olduğundan ve sizlerinde bizler gibi normal hayatınızı ne kadar özlediğinizi bildiğimden, bu ortamın tadını kaçırmamak için covid hastalığı hakkında yazı yazmadım. Ancak, özellikle son bir hafta on gündür artan vaka sayıları bu uyarıyı yapma ihtiyacını ortaya çıkardı” ifadelerini kullandı. 

NİSAN AYINDAN SONRA EN YÜKSEK VAKA
Vaka sayısında il genelinde yaşanan artışa dikkat çeken Prof. Dr. Türedi, “Maalesef vaka sayılarımız artıyor ve hastalığın en yoğun yaşandığı Nisan ayından sonra en fazla aktif hasta sayısına ulaştığımız bir zamanı yaşıyoruz. Bunun sebebi uyarıları yeterince titizlikle uygulamamamız, sosyal mesafeye dikkat etmememiz, İstanbul başta olmak üzere başka vilayetlere seyahatler yapmamız ve memleketimize gelince tedbirleri bir tarafa bırakıp birçok kişiyle gerekli veya gereksiz temas etmemiz. Bu süreci bir yerde kırmazsak ve bu artışa engel olmazsak zor ve sıkıntılı bir süreç bizleri bekliyor. Ertelediğimiz sağlık sorunlarımızla uğraşmamız, ertelediğimiz ameliyatları, kontrolleri yapmamız gerekirken yeniden enerjimizin çoğunu bu illet hastalığa ayırmak durumunda kalabiliriz. Lütfen tekrar herkes titizlikle uyarıları dikkate alsın. Kendimiz, evladımız, anne babamız ve yakınlarımızın başına gelmeden işin ciddiyetini anlayamıyoruz ama kimse bu hastalığın kendisinden çok uzak olduğunu sanmasın” dedi. 

HASTALARIN GENEL DURUMU İYİ
Trabzon’da ki hastaların çoğunun genel durumunun iyi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Türedi, paylaşımına şu şekilde devam etti: 
“Şükürler olsun ki hastalarımızın çoğunun genel durumu iyi, yoğun bakım gerektiren hasta sayımız çok az ve o hastamızın da sağlık durumu iyiye doğru gidiyor, inşallah daha iyi olur. Ancak, hastalığın dünyadaki genel seyri dikkate alındığında hepimiz için en öncelikli konu kendimizi ve sevdiklerimizi bu hastalıktan korumak olmalı.
İnşallah yazdıklarımız faydalı olur, Allaha emanet olun”