AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, yurt dışında yaşayan gurbetçilerin referandum için sandığa gösterdikleri ilgiye teşekkür etti.

Köseoğlu, “Geçen seçimlerin ilk üç günü ile karşılaştırıldığında katılım oranı 3,5 kat artmış görünmektedir. Bu gurbetçinin ülkesinin geleceğine ne kadar sahip çıktığının bir göstergesidir” dedi.



Referandum çalışmalarını Çaykara’da sürdüren ve Almanya’da bir haftalık çalışma yaptığını da hatırlatan Milletvekili Köseoğlu, “29 Mart 2017 tarihi itibariyle 6 ülke ve 29 konsolosluk bölgesinde devam eden halk oylamasına ilişkin sonuçlar elimize ulaştı. Temsilciliklerimizde toplam 57.525 (gümrüklerle 59.566) vatandaşımız oyunu kullanmıştır. Üçüncü günün sonunda 29 bölgede toplam oy kullanımı sayısı 143.487’dir. Gümrükler de dahil edildiğinde bu rakam 155.361’i bulmaktadır. Bir önceki güne göre oy kullanımında %12,47 artış olmuştur.” dedi.

Daha önce yapılan seçimlerle kıyaslama da yapan Köseoğlu, “Geçen seçimlerin ilk üç günü ile karşılaştırıldığında katılım oranı 3,5 kat artmış görünmektedir. Bu nedenle aradaki yaklaşık 30.000 oy farkının yarın itibari ile kapanması beklenmektedir. Katılımın bu şekilde devam etmesi halinde bir önceki seçimde % 44,92 olan seçimlerde oy kullanma oranın rahat bir şekilde aşılacağı tahmin edilmektedir. Seçimlerle ilgili bugüne kadar merkezimize yansıyan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Alanda, sandık çevresinde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Gurbetçilerimizin ülkesinin geleceğini düşünerek sandığa koşması bizi fevkalade sevindirmiştir. Gurbetçilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çaykara’nın mahallelerini ziyaret ederek seçmenlerle sohbet eden Köseoğlu, referanduma ilişkin soruları da yanıtladı. 16 Nisan’daki referandumda ‘evet’ desteği isteyen Köseoğlu’nun Çaykara’daki ziyaretlerine Belediye Başkanı Hanefi tok ve AK Parti İlçe Başkanı Temel Şimşek de katıldı.