AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, yarının anne adayları olan kızlarımıza sahip çıkılması ve en iyi şekilde yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin isteğiyle 2 yıldan beri Dünya Kız Çocukları Gününü kutlamaya başladıklarını belirten Milletvekili Köseoğlu, “193 Üyeli BM Genel Kurulunda Türkiye, Kanada ve Peru tarafında hazırlanan karar tasarısı 2012 yılında kabul edildi. O günden beri 11 Ekim günü dünyada kız çocuklarının haklarına dikkat çekmek için kutlanıyor. Kız çocukları yarının dünyasını şekillendirecek ana unsurlardır. Dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde kız çocukları kendilerini geliştirecek fırsatı bulamamaktadır. Bu nedenle toplumsal hayata dezavantajlı konumda başlayan kız çocukları desteklenmeli ve güçlendirilmelidir. Bu destek kız çocuklarının maruz kaldığı şiddet ve cinsel istismar gibi olaylarının yaşanmaması için hayati önemdedir. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve her türlü şiddet olaylarının engellenmesi için kızların güçlenmesi ve gelecekte sosyal ve ekonomik hayatta yer alması gerekmektedir. Kız çocuklarının haklarının korunması, eğitimleri ve bu alanda uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi için çalışmaya devam etmeliyiz. Bugün vesilesi ile iki kız çocuğu annesi bir kadın olarak dünyadaki tüm kız çocuklarının ‘dünya kız çocukları gününü’ kutluyorum.” dedi.

Kızlarımızı çok iyi yetiştirmemiz gerektiğinin altını çizen Milletvekili Köseoğlu, “Kızlarımız ilerinin anneleri ilerinin yeni kişi yetiştiricileri olacak. Şimdi kızlarımızı nasıl yetiştirirsek onlar da ilerde anne olduklarında çocuklarını öyle yetiştirecek. Toplumdaki bireyleri yetiştiren annelerdir ve her kız da bir anne adayı olduğu için daha iyi yetiştirilmelidir.” diye konuştu.