Köseoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 19 Ekim 2015 tarihinde alınan karar doğrultusunda bu yıl ilk kez kutlanmaya başlayan Muhtarlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Köseoğlu, 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü ilan edilmesinin çok önemli olduğuna da dikkat çekerek, “1829 yılından bugüne muhtarlık, ülkemizde yerel demokrasinin en eski kurumudur. Muhtarlarımız, bizzat içinde yaşadıkları köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde en önemli köprü vazifesini görmektedir. Geçtiğimiz yıl, 19 Ekim günü hükümetimiz tarafından Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde köy ve mahalleler olmak üzere toplamda 50 bin 26 muhtarlığımız ve muhtarımız bulunuyor.” ifadelerinde bulundu.

‘MUHTARLARIMIZLA AYNI KADERİ PAYLAŞIYORUZ’
Köseoğlu, mesajında şöyle devam etti: “Muhtarlarımız ve biz siyasetçiler aynı gemide yer alıyoruz. Milletimize hizmet götürmek için çaba gösteriyoruz. Muhtarlarımız mahalle ve köylerinde bizler de tüm il ve Türkiye genelinde hizmet götürerek vatandaşları memnun etmek istiyoruz. Muhtarlarımız, vatandaşlarımızla bizim aramızdaki en kuvvetli bağ ve köprüdür. Onlardan aldığımız güç ve destek ile çalışmalarımızı organize ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde muhtarlarımızla çalışıyor, eksikliklerimizi gideriyoruz. Bu anlamda, her zaman destek aldığımız ve destekçisi olduğumuz, başta Trabzon’umuz olmak üzere, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, hep birlikte yeni hizmetlerin önünü açacağımıza inanıyorum.” ifadelerinde bulundu.