AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Öğretmenler, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Daha güçlü bir Türkiye’nin oluşmasında en büyük pay öğretmenlerimize ait olacak bu iddiayı onların yetiştirecekleri nesiller gerçekleştirecektir” dedi.

Köseoğlu, yayınladığı yazılı mesajında öğretmen gününü kutlayarak, “Öğretmenlerimizin verdiği eğitim ile bireysel bilgi, yetenek, tutum ve davranış biçimleri şekillenmekte, toplumun değer yargıları ve bilgi birikimi yeni kuşaklara aktarılmaktadır. Bu dinamik ve yenilikçi süreci yöneten ve toplumun geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizin '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, bu kutsal görevi sevgi, hoşgörü ve fedakarca yapan öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Millet olarak öğretmenlerimize karşı hem ödenemez bir borcun hem de öğretmenlerimizden geleceğe yönelik büyük beklentilerin olduğunu aktaran Köseoğlu, “Çünkü fertler gibi nesillerin geleceği de onların eseridir ve onlara emanettir. İstikbale yönelik ülkemizin ve milletimizin daha kudretli daha müreffeh daha güçlü Türkiye iddiasının da kuvveden fiili taşınmasında en büyük pay öğretmenlerimize ait olacak bu iddiayı onların yetiştirecekleri nesiller gerçekleştirecektir. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyen bir medeniyetin evlatları olarak, mesleği ve makamı bugün her ne olursa olsun bizler, öğretmenlerimize karşı hiç ödenmeyen, ödenmeyecek olan bir borçluluk hali içindeyiz. Bu borçluluk duygusu sadece kendi öğretmenlerimize karşı hissedilen bir duygu değildir. Biz, kendi öğretmenlerimizin şahsında tüm öğretmenlerimize karşı aynı değeri veriyor, aynı saygıyı duyuyor ve aynı minnet duygusunu taşıyoruz” diye konuştu.