AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98'nci yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919, ezelden beri hür yaşamış olan Aziz Milletimizin yeniden şahlanarak ayağa kalktığı ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarih olmuştur. Samsun'da atılan tarihi adımın heyecanı, dalga dalga Anadolu'ya yayıldı. Bu sayede, vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatıldı. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimiz olan gençlere armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Bu anlamda bizler, geleceğimiz olan gençlerin çok daha iyi imkanlara kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimize her türlü imkanı seferber ediyoruz. Biz milli servet olarak gördüğümüz gençlerimize sonsuz güveniyoruz" ifadelerine yer verdi.
"KARAMSARLIK VE TESLİMİYET, MİLLETİMİZİN KARAKTERİ OLMADI"
19 Mayıs'ın, millet hafızasına nakşettiği aynı iradenin, aynı kararlılık ve aynı mana bütünlüğünün bugün de bu topraklarda dipdiri ve canlı olduğunu aktaran Köseoğlu, "Bizim milletimiz için 19 Mayıslar sadece bir deniz yolculuğunun karaya ayak basılmasıyla sonuçlanan kuru bir kavuşmadan, o kavuşmanın yıldönümünden ibaret değildir. 19 Mayıs, milletimizin tarihin akışı içinde defalarca yaptığı yeni başlangıçlardan, milletimiz için son bekleyenleri, son planlayanları hüsrana uğratan ayağa kalkışlardan, tarihin dönüm noktalarından biridir. 19 Mayıslarda biz o tarihin yüklendiği mana bütünlüğü ve mirastan geleceğimiz için dersler çıkarırız. O derslerden biri birliktir. Tarihin en çetin imtihanlarından geçerek çelikleşmiş birlik hasletimiz, her zorluğu aşmada milletimizin yaslandığı ve asla vazgeçmeyeceği en temel değerdir. Bir diğeri, şartlar ne olursa olsun umutsuzluk, karamsarlık ve teslimiyetin milletimizin karakteri olmadığıdır. Nitekim milletimiz, 19 Mayıs'ın manevi mirasının sadece hatıralarda yaşamadığını dip diri ayakta olduğunu, 2016'nın Temmuzunda istiklalini ve istikbalini teslim almak isteyenleri teslim alarak göstermiştir. Milletimizin karakter özelliği olan istiklal aşkı ile bu irade ve kararlılık istikbalimizin de teminatıdır" diye konuştu.
"19 MAYIS'TA SERGİLENEN KARARLILIK, GENÇLERİMİZİN YÜKSEK KORUMASINDADIR"
Birliğimize, dirliğimize ve vatan topraklarımıza kastedenlere seslenen Köseoğlu, "Unutmamalı ki, milletçe 98 yıl önce çıktığımız o yolculukta, İstiklal Harbi Meydanlarında neyin peşinde olduğumuzun tam idrakinde verdiğimiz kararlı mücadeleyi, 98 yıldır olduğu gibi gönlümüz ve zihnimiz hep genç, nefesimiz kuvvetli, bileğimiz güçlü olarak istiklal ve istikbal için sürdürüyoruz. O başlangıç ile o başlangıcın sonucunda elde ettiklerimizden geri adım atmama kararlılığımız tamdır ve 19 Mayıs'ta sergilenen kararlılık ile o başlangıcın ayağa kaldırdığı irade gençlerimizin yüksek korumasındadır. Nefesi kuvvetli, bileği güçlü, kararlı, idraki tam millet evlatlarının gerçekleştirdiği o yolculuğun sonunda kurulan genç Cumhuriyetimiz, kazanılan istiklali ve istikbalini gençlere emanet etti. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan için canlarını veren şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, Türk Milletinin ve Trabzonluların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum" dedi.