Trabzon’da, Türk Dünyası Mimarlar Mühendisler Birliği tarafından gerçekleştirilen Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’na katılmak üzere Trabzon’a gelen Bakan Yağcılar, Başkan Gümrükçüğlu’nu ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “Mimar Sinan olimpiyatları kapsamında konuşmacı olarak Trabzon’a gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Trabzon da doğasıyla ve mimarisiyle Kosova şehirleriyle benzer özellikler gösteriyor. Bu yüzden kendimi evimdeymişim gibi hissediyorum. Bizler aynı tarihi köklerden gelen bir milletiz. Birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devam etmesi için daha sıkı ilişkiler içerisinde olmalıyız” dedi.

Trabzon’da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinin kendilerine ufuk açtığını kaydeden Yağcılar, “Özellikle Zağnos Vadisi Kentsel dönüşüm Projesi'ni hayranlıkla izledik. Burada kazandığımız deneyimleri Kosova’daki belediyelere aktararak tarihi kimliğimize ve eserlerimize sahip çıkarak yeni modern şehirlerin inşasını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Yağcıları Trabzon’da ve belediyede ağırlamaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Şehrimizde gerçekleştirilen kurultay vesilesiyle Türk Dünyası'ndan gelen misafirlerimizle bir araya gelmiş olmak bizim en büyük kazanımımızdır. Kosova'ya gönülden bağlılığı olan Trabzon'umuz bütün Kosova'daki soydaşlarımızın Trabzon'u kendi kentleri gibi görmelerinden büyük memnuniyet duyar ve her zaman şehrimizde sizleri görmeyi ister. Sayın Bakanımız aracılığıyla Kosova’da ki soydaşlarımıza sevgi saygı ve hürmetlerimiz gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu, Bakan Yağcılar’a porselen tabak hediye etti.