Trabzon Merkez Köylere Hizmet Götürme birliği Kasım ayı olağan toplantısı Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin başkanlığında İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, Meclis üyesi Selahattin Çavdar Birlik müdürü Cesarettin Kılıç, muhasip zeki Yamiç ve köy muhtarlarının katılımıyla İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapıldı.

Birlik Tüzüğünün 9 uncu maddesi gereğince Kasım ayı dönem toplantısı ve bir önceki yılın bütçesi ile yatırım programının görüşüldüğü Merkez köylere hizmet götürme birliği toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin,” Birlik encümeni olarak gerek Meclis Üyelerimizle ve gerekse Muhtarlarımızla çok uyumlu bir çalışma gerçekleştirdiklerini” belirtti.

Merkez köylerimize gerek KÖYDES ten gelen paraları gerek İl özel idareden gelen paraları çok Adilane bir şekilde dağıttıklarını belirten Ertekin,”2013 yılında KÖYDES ten 2.131.000.TL birliğimize gelmiştir Birliğimizce Beton yol yapımı, yol onarımı ve sanat yapısı olmak üzere 21 proje yapılmıştır. İl Özel idaresinden 478.000 TL ödenek gelmiş gelen bu ödenekle Köylerin altyapı ve Köydesin yarım kalan işleri için kullanılmıştır. Ayrıca Birliğimiz Bütçesinden 122.000 TL harcama yapılmıştır. Bu parayla köylerin altyapı işleri cami çevre düzenlemeleri, Kanalizasyon ve içme suyu işleri için kullanıldığını ”Belirtti.

6360 sayılı 13 ilde Büyükşehir Belediyesi ve 26 ilçe kurulması ile bazı Kanun ve Kanun hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına dair Kanun gereğince İl Özel idareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin kapanacağını belirten Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, ”Biz Kapanmamış gibi yaptığımız hizmetleri tamamlamaya tüm gayretimizle devam edeceğiz” dedi.