Çarşamba’ya bağlı Kumköy köyünde bulunan kadınlar diğer köylerdeki kadınlara göre biraz daha şanslı çünkü bu kadınların artık bir işi var. İŞKUR ve Çarşamba Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa organize ettiği ve köylü kadınlara hitaben yapılan Sayacılık Kursu, Kumköy’de başladı.

Kumköylü kadınların ayakkabıcılığın ilk aşaması olan sayacılığı öğrenecekleri kursta kadınlar ayrıca günlük 20 lira ücret alarak aile ekonomilerine de katkı sağlayacaklar. Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Talat Aktaş kursun verildiği Kumköy’e giderek çalışmaları yerinde inceledi. Aktaş kursla ilgili bilgiler vererek, “Çarşamba Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR ile Kumköy’de ‘Sayacılık’ adı altında Kumköy İlkokulu Öğretmeni Dilek Livaneli’nin azim ve çabasıyla kurslarımızı başlattık. Bu kursumuz 18 Mart 2012 tarihinde sona erecek. Kursiyerlerimiz bu kurs sayesinde ayakkabıcılığı öğrenecekler ve aile bütçelerine katkıda bulunacaklar. Gündelik 20 lira harçlık alacaklar. Kunduracılar Odası Başkanı Mithat Özcan’ın da katkılarıyla temrinlik malzemelerinin teminini karşılıyoruz. Ayrıca makineler ve tesisat konusunda da katkıda bulunacaklar. Kunduracılar Odası’nın bu konuda başka bir sözü daha var. Bu vatandaşlarımızı kurslarımızın sonunda istihdam edecekler” dedi.

Aktaş, başka köylerden de kurs taleplerinin geldiğini dile getirirken, yapılan bu kurslarla köylü kadınların gerek ülke gerekse de aile ekonomilerine de katkıda bulunduklarını belirtti. Aktaş ayrıca Kumköy’de aile eğitimi kursuda açacaklarını belirterek, köylere özel önem verdiklerinin altını çizdi.