Ktü Mühendislik Fakültesi 2012 yılında ülkemizdeki 121 Mühendislik Fakültesi arasında 13.sırada yer aldı. İlk üç sıra ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi olarak sıralandı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Genel Kurul toplantısı yapılarak bilimsel çalışmalar değerlendirildi. Törene, Fakülte Bilim Kurulu Üyeleri Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri katıldı.

Düzenlenen törenle en çok yayın yapan ve proje yürüten öğretim görevlilerine plaket takdim edildi. Ktü Mühendislik Dekanı Prof. Dr. Olkan Çuvalcı, URAP Araştırma Laboratuarı değerlendirmelerine göre Türkiye'de 121 mühendislik arasında 13. sırada bulunduklarını söyledi.

Çuvalçı, fakülte sıralaması konusunda açıklamasına şöyle devam etti:

"2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuarı; 2000 üniversiteyi izleyerek değerlendirmeler yapmaktadır. Değerlendirmeler; SCI yayın sayılarının yanında, sempozyumlarda sunulan bildiriler, SCI dışı makaleler, lisans ve lisansüstü öğrenci sayıları, öğretim üyesi başına düşen doktora öğrenci sayıları ve yayınlara alınan atıf sayıları gibi diğer kriterlerde dahil edilerek yapılmaktadır. Bu kriterlere göre Fakültemiz 2012 yılında Ülkemizdeki 121 Mühendislik Fakültesi arasında 13.sırada yer almıştır."

Öğretim Üyeleri ve Öğretim Görevlilerine seslenen Fakülte Dekanı Prof. Dr. Çuvalçı, hep beraber çalışmanın, karar vermenin, uygulamanın ve mevcut seviyemizi daha ileriye taşımanın mutluluğunu birlikte yaşadıklarını söyledi.

2013 YILI EN ÇOK YAYIN ÖDÜLLERİ

Ktü Mühendislik Fakültesi 2013 yılı yayın sıralamasında ilk üçteki öğretim üyeleri, TÜBİTAK Prdojeleri ve emekli olan 2 öğretim üyesine de plaket takdim etti. Buna göre, 2013 yılında 12 makale sayısı ile en çok yayını plaketi Metalurji ve Malzeme Doç. Dr. Aykut Çanakçı'ya verildi. İkinciliği 11 yayını ile Maden Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Aydın ve üçüncülüğü 9 yayın ile Maden Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İzzet Karakurt aldı.

TÜBİTAK projeleri alanında Ktü Mühendislik Fakültesi Makina Bölüm öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Aydın, Mikro kanal akışlarında kaynamada ısı transferi ve sistem parametrelerinin deneysel olarak incelenmesi ile Prof. Dr. Gençağa Pürçek'de Aşırı plastik deformasyon ve yaşlandırma işlemlerinin bileşik etkisi ile yüksek performanslı Cu-Cr-Zr elektrot malzemesinin geliştirilmesi ve bunun için yarı mamul pilot üretim sisteminin oluşturulması nedeniyle plaket ile ödüllendirilmeye değer görüldüler.

Jeoloji bölümünden Doç. Dr. Faruk Aydın, Kuzeydoğu Türkiye geç kretase volkanizmasının petrolojisi ve kökeni, Doç. Dr. Yener Eyüboğlu, Doğu pontid kuzey zonunda yüzeyleyen granitik ve gabroyik kayaçların jeolojisi, petrolojisi ve yerleşim zamanı ve Doç. Dr. Yener EYÜBOĞLU, Doğu pontid orojenik kuşağı güney zonundaki geç kratese istifi içindeki felsik tüflerin petrolojisi ve zirkon U-Pb jeokronolojisi, konularında yürüttükleri TÜBİTAK Projelerinden ötürü plaket ile takdir edildiler. İnşaat bölümünden Doç. Dr. Selim PUL, Drucker-Prager akma kriteri parametrelerinin geleneksel beton için deneysel olarakbelirlenmesi, alanındaki TÜBİTAT çalışmasıyla ödüllendirildi.

Ktü Mühendislik Fakültesi'nde 40 yılını dolduran öğretim üyeleri Prof. Dr. Sefa Akpınar ve Prof. Dr. Osman Bektaş ödüllendirildi. Öğretim üyelerine plaketleri Fakülte Bilim Kurulu üyeleri olan Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı ile birlikte Ktü Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Olkan Çuvalcı tarafından takdim edildi. - Trabzon