Aylık gideri ile geliri arasında ciddi bir farklılık oluşan Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi hastanesinde yaşanan tıkanma sebebiyle Başhekim Prof. Dr. Halil Kavgacı istifa etti.  Belki de bir anlamda sıkıntıları dipten başa kadar herkese hissettirmeyi amaçladı, yani gerçeklerin farkındalığı için makamını feda etti. İstifa ile ilgili çeşitli yorumlar ve değerlendirmeler yapılırken  KTÜ rektör yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem de şu değerlendirmelerde bulundu: 

‘Prof. Dr. Halil Kavgacı sadece KTÜ Farabi hastanesinin değil, ülkemizin en iyi onkologlarından biridir. Hekimliğinin yanında hastane mali yapılanmasında da sayılı tecrübeli yöneticiler arasındadır.   Ancak, ülkemizdeki tıp fakültelerine bağlı hastanelerin içinde bulunduğu mali çıkmaz maalesef  bizim gibi güçlü yerel medyaya sahip olan şehirlerde kurum ve kişiler için linç girişimine dönüşüyor. 

Sorun sadece KTÜ’de ve sorumluları da idareciler demek haksızlıktır. Yıllarca bu hizmeti artırarak sunan KTÜ ve idarecileri bunu hak etmiyorlar.  Hastanede kullanılan malzeme ve cihazların malesef  büyük bir kısmı yurt dışından sağlanmaktadır.  Dövizin yaklaşık  % 250 artığı bir süreçte, verilen hizmet karşılığında SGK’dan alınan ödenek miktar ile bunun ancak dörtte biri kadarı karşılanabilmektedir.  

Ayrıca kadroya geçirilen  taşeron işçilerin yıllık maliyeti, asgari ücret artışına bağlı olarak 2-3 kaç artmıştır. Elektrik, su vs zammı da ayrı bir yük oluşturmaktadır. Yani giderlerin gelirlerin üzerinde olduğu bir durum söz konusudur. Bunlara rağmen  KTÜ Farabi Hastanesi, ülkemizdeki aynı yatak kapasitesine sahip diğer birçok üniversite hastanesine göre mali açıdan çok daha iyi durumdadır. 

KTÜ Farabi Hastanesi bu bölgenin bir marka değeridir ve yıllardır bölgeye ileri düzeyde tıbbi hizmet sunmaktadır. Bu hizmetin devamlılığı için sayın Kavgacı da elinden geleni yapmıştır. Kendisine bu hizmetlerinden dolayı şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Sunulan hizmetin devamlılığı için nöbeti devralan arkadaşın ellinden geleni yapacağından hiçkimsenin kuşkusu olmasın.’ (Taka)