61SAAT HABER SERVİSİ - Koronavirüsü nedeniyle ertelenen 2020 MSÜ sınavı bugün yapılıyor. Saat 10:15’de başlayacak sınav için öğrenciler, sınav merkezine gidiyor. Trabzon’da ise Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) sınava girecek öğrencilerinden bazıları şoku yaşadı.. Üniversitesinin D ve F Kapısının geçici bir süreliğine kapatıldığından haberi olmayan öğrenciler, bu kapılara yönelince  karşılarına istemedikleri bir manzara çıktı.

İNŞAAT ALANINDAN GEÇMEK ZORUNDA KALDILAR
Kapıların kapatmak için konulan bariyerlerin üzerinden atlayarak sınav merkezlerine giden öğrenciler, inşaat alanından da geçmek zorunda kaldı. Öğrencilerden bazılarının düşerek yaralandığı iddia edilirken, öğrencilerin sınava geçmek kalmak korkusuyla bariyerlerin üzerinden atladığı belirtiliyor.

451 BİN ADAY SINAVA GİRECEK
Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ) ÖSYM tarafından 81 ildeki 94 sınav merkezinde, 451 bin 272 adayın katılımıyla yapılacak.  Sınav saat 10.15'te başlayacak, adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Adaylara, 120 soru için 135 dakika süre verilecek sınavın sonuçları, 7 Temmuz'da açıklanacak.

KTÜ, KAPILARIN GEÇİŞE KAPATILDIĞINI 27 MART'TA DUYURMUŞTU
Karadeniz Teknik Üniversitesi D ve F Kapalırının geçici olarak geçişe kapatıldığını 27 Mart 2020 tarihinde yaptığı duyuru ile duyurmuştu...