Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Acil Servis ve Yoğun Bakım Ünitesi için yapılan otoparkın kısa sürede hizmete gireceği bildirildi.
Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitede stratejik yönetim anlayışına geçilmesinin, veriye ve verilerden elde edilmiş bilgiye dayalı karar verilmesini sağladığını söyledi.

İç ve dış paydaşlardan geri bildirimlerin alınmasının son derece önemli olduğunu ve dinamik bir süreç olarak işlediğini belirten Baykal, "Bu duruma en son örnek ise yeni açılan acil servis ve yoğun bakım binasının otopark ihtiyacıdır. Acil servisimizdeki hasta sayılarına bakıldığında 2012 yılında 67 bin 760 olan sayının 2015'de 105 bin 722 olarak gerçekleştiğini görmekteyiz. Bu yaklaşık yüzde 56'lık atışı gösteriyor." dedi.

Baykal, yeni acil servise 5 Mart 2015'de taşınıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"24 Temmuz 2015'de de helikopter pisti tamamlandı ve hizmet vermeye başladı. Yeni acil servisimizde, 32 yataklı anestezi yoğun bakım, 12 yataklı yanık ünitesi, 22 yataklı pediatri yoğun bakım, 22 yataklı acil servis katı, çocuk ve erişkin acil katı, Girişimsel radyoloji merkezi, 2 anjiyografi ünitesi, pet ünitesi, bölgenin en yüksek teslalı MR cihazının yer aldığı bölüm bulunmaktadır. Bu ünitelerden bir kısmı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun katkılarıyla sağlandı."

Acil servise gelen hasta ve yakınlarının otopark ihtiyacını karşılamak üzere 40 araçlık otopark yapımının bir süre önce başladığını ifade eden Baykal, "Otopark, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da destekleri ile tamamlanma aşamasına geldi. Önümüzdeki 2, 3 hafta içinde acil servis otoparkı kullanılmaya başlanacak" diye konuştu.