61SAAT HABER SERVİSİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde rektörler ve dekanlarla bir araya gelmesini KTÜ Öğrenci Kollektifi, KTÜ Rektörlüğü önünde düzenledi mini tiyatro gösterisi ile protesto etti.

Öğrenciler ünlü bir tv yarışmasından uyarlayarak yaptığı tiyatro gösterisinde bir öğrenci, diğer öğrencilerin tutuğu “Sanat, Öğrenci, İşçi ve Bilim Saray” yazılı kutulardan hangisinde rektörün olduğunu tahmin etmeye çalışıyor. Bu şekilde giden tiyatronun sonunda ise konuyla ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

Geniş güvenlik önlemleri altında, İİBF Öğrencisi Seçil Yağmur Muti’nin okuduğu basın açıklamasında “Geçtiğimiz günlerden sarayın üniversite şubesi olan YÖK, “Bu yıldan itibaren akademik yıl açılışların Türkiye genelinde ki tüm rektörlerin katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleştirilmesi” kararını aldı.

üniversiteler sarayın ve yaverlerinin at koşturduğu alanlar değil: bilimi aklı, sanatı, doğayı savunan emekten yana olan üniversitelilerin yaşam alanıdır. Üniversiteler milyon dolarlık sarayda yan yana oturup biat edenlerin değil, sıralarda amfilerde bilim üreten, yasakları delerek üniversite salonlarında etkinlik gerçekleştiren üniversitelilerindir. Kısaca sana ve yarattığın yasaklar iktidarına ihtiyacımız yok Süleyman Baykal. Artık söz yıllardır üniversitelerde yarattığınız baskılara, gericiliğe karşı her daim yaşam alanlarını savunan üniversitelilerin. Zaman saray-YÖK-rektör işbirliğine karşı düşlediğimiz özgür üniversiteyi kurma zamanı” ifadelerini kullandı