61SAAT HABER SERVİSİ

Darbe girişimin ardından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tüm ülkede dekanların istfasını istemişti.

Bu kapsamdan 17 fakültesi bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde dekanlar istifasını sundu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından istifası kabul edilen dekanların yerine atamalar yapıldı.

8 FAKÜLTEYE VEKALETEN DEKAN ATAMASI YAPILDI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Süleyman Baykal'ın vekaleten belirlediği dekanlar resmi internet sitesinde duyruldu. 8 fakültenin vekaleten dekanları belirlenirken 9 fakülte için henüz atamalar yapılmadı.

Yapılan duyuruya göre, Eczacılık Fakültesi'ne Prof.Dr.Feride Senaz Sezen, Fen Fakültesi'ne Prof.Dr. Halit Kantekin, Güzel Sanatlar Fakültesi'ne Prof.Dr.Sonay Çevik, Mimarlık Fakültesi'ne Prof.Dr. Yalçın Yaşar, Mühendislik Fakültesi'ne Prof.Dr. Metin Hüsem, Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne Prof.Dr. Abdülkadir Gündüz vekaleten atandı.

9 FAKÜLTE İÇİN TEKLİFLER YAPILIYOR

YÖK'e istifasını sunan Diş Hekimliği ve İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinde dekanlar değişmedi. 

Edebiyat, Fatih Eğitim, Hkuk, İlahiyat, İletişim, Of Teknoloji, Orman, Sürmene Deniz Bilimleri ve Tıp fakültelerine ise henüz vekaleten dekan atamaları yapılmadı.

REKTÖR BAYKAL, 'ASIL ATAMALAR OLMADI, HAYIRLI OLSUN'

Konuyla ile ilgili görüşlerini aldığımız rektör Süleyman Baykal, dekanları yönetim kurulu olarak belirlediklerini ve boş kalan fakülteler için öğretim görevlilerine teklif getirdiklerini belirterek, '‘Hayırlı olsun sonuçta şuanda vekâleten atmalardır. Asıl atamalar olmadı.  Arkadaşlarımız gerekli duyarlılıkları göstermiştir. Şuanda Yüksek Öğretim Kurulu asıl atamalara izin vermemektedir’ ifadelerini kullandı.