61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Trabzon'da Ortahisar ilçesi Konaklar Mahallesi Taylan Sokak'ta bir öğrenci evinde kalan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören Hasibe.H. (25), Nurçin. Ç. (19) ve Mihrimah.Y. (19) adlı genç kızlar sosyal medya hesaplarından tartıştığı 2 genç kızı darp etmesi sonrası Türkiye gündemine oturdu.

Darp görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaştıkları için bir anda Türkiye’nin konuştuğu kişiler olan kızlar önce gözaltına alınmış ardından çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştı.

Ancak 3 genç kıza kötü haber öğrenim hayatlarını sürdürdükleri Karadeniz Teknik Üniversitesinden geldi. KTÜ Metalurji Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Mihriban Y. (19) KTÜ Mimarlık Bölümü öğrencisi Hasibe H. (25) ve KTÜ Hukuk Fakültesi öğrencisi Nurçin Ç. (19) hakkında üniversite yönetimi tarafından soruşturma açılacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili 61saat.com’un sorularını yanıtlayan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, “Polis gözaltısı oldu. Onların verileri gelince işlem yapacağız” dedi.
KTÜ’nün adının bu şekilde Türkiye gündemine anılmasının hoş olmadığını dikkat çeken Baykal, “Maalesef kurumsal kimliğe yönelik sıkıntı oldu. KTÜ’nün adının bu şekilde anılması hoş değil. Öğrenci yönetmeliği çerçevesinde işlem yapılacak” dedi.

Baykal, “Bizim bağlı olduğumuz disiplin yönetmeliği var. O yönetmeliğe göre, soruşturma sonrasında almaları gereken ceza varsa alacaklar. Yoksa tabi almayacaklar. Bu da ancak soruşturma sonrasında belli olacak” dedi.

KAYNAK: 61SAAT.COM