Batum Sputnik Otel’de, Ayder Health Turizm firması aracılığıyla yapılan Tanıtım Toplantısı, Batum ve çevre illerden 50’den fazla Uzman Hekim ve sağlık kurumu yöneticisi ile Türkiye Batum Konsolosluğu’ndan yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışı, Farabi Hastanesi’nin Sağlık Turizmi alanında anlaşmalı olduğu Ayder Health Turizm firması tarafından hazırlanan Farabi Hastanesi Tanıtım Filmi ile başladı.

KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, Pediatri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Erduran, Göz Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Hidayet Erdöl, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Muhammet Uraloğlu, Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Seher Nazlı Kazaz, Üroloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi İlke Onur Kazaz ve Başhemşire Sevgi Danacı sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların sonrasında katılımcılar, ortak çalışılabilecek alanlar konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

İlk sunumu gerçekleştirilen Başhekim Prof. Dr. Celal Tekinbaş, Trabzon’u tanıttıktan sonra Farabi Hastanesi’nin yatak kapasitesini, Yoğun Bakım Üniteleri kapasitesini, tıbbi donanım altyapısını ve teknik donamını anlattı. Ayrıca Farabi Hastanesi’nde bir yılda yapılan ameliyatların sayı ve düzeyleri, günlük Poliklinik başvuru sayıları, yıllık yatan hasta sayları, Farabi Hastanesi’nin sahip olduğu Öğretim Üyesi (Doktor, Asistan Doktor) sayıları, Hemşire sayıları vb. personel bilgilerinden bahsederek sahip olunan fiziki imkânları, yazılı ve görsel olarak sundu.

Başhekim Prof. Dr. Celal Tekinbaş; “Sağlık Turizmi olgusunun; hastanemiz, şehrimiz ve ülkemiz için öneminin farkındayız. Bu alanda, Batum’dan başladığımız tanıtım faaliyetlerimize diğer şehir ve ülkelerle devam edeceğiz. Burada bizzat müşahede ettiğimiz (gözlemlediğimiz) gibi bizim sunduğumuz sağlık hizmetlerine, Türkiye dışında da ciddi oranda ihtiyaç duyulmaktadır. Amacımız, sırf maddi kazanç olmayıp ihtiyaç duyan ülke dışındaki hastalara da şifa dağıtılması konusunda elimizden geleni yapmaktır. İnşallah bu faaliyetlerimiz, herkes için hayırlara vesile olur.” dedi.