61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu, hastanenin maddi olarak son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HAZİNE VE MALİYE BAKANIMIZIN ÇALIŞMASI VAR

Başhekim Aliyazıcıoğlu, “2020 yılı öncesi borçların yapılandırılması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle Hazine ve Maliye Bakanımızın çalışmalar yapılıyor. Geriye dönük borç noktası yapılandırılabilirse yeni süreci daha sağduyuyla yönetebileceğimizi görüyorum. Kovid-19 sürecinde her şeyi unuttuk ve bu işe odaklandık. Bu süreçte de en çok ihtiyacımız olan şey bir yandan hizmetler devam etti. Kişisel koruyucu ekipmanlar konusunda hem kendi gayretimiz hem Sağlık Bakanlığı üzerinden sağlık müdürlüğü koordinesinde alınan destek bizi rahatlattı. Bundan sonraki süreç inşallah en kısa sürede atlatılır” diye konuştu.

KOVİD-19 SÜRECİNDE HASTALAR ÇOK BİRİKTİ

Bu süreçte hastaların da çok biriktiğine dikkat çeken Aliyazıcıoğlu, “Hastalar çok birikti. Bunu da görüyoruz. Biz her ne kadar acillere ve ertelenemez olan vakalara cevap vermek adına önlemleri süratle alıyorsak da gerçekten birikmiş hastalarımız var. Normale inşallah hızlı bir şekilde döneriz. 2020 öncesi de Hazine ve Maliye Bakanımızın üstlendiği bu ciddi ‘üniversitelerin mali yapısı’ ile ilgili harekat alanı çalışamları devam eder ve nihayete erdirilirse sonraki sürecin daha sağlıklı yönetileceği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

KORONA SÜRECİNDE GÜNDE KAÇ HASTA GELİYOR?

Bu süreçte hastaneye başvuran vatandaşlarla ilgili uygulanan işlemleri de belirten Prof. Dr. Aliyazıcıoğlu, “Bize vatandaşlarımız başvurduğunda korona diye almıyoruz. Hastaneye 3 giriş noktası var. Girenlerde sorgulama noktasında şüphe duyduklarımızı yada kendisi bizzat şikayetlerini dile getiriyorsa Kovid-19 polikliniğine yönlendirip öyle devam ettik. Günde 3 bin, 3 bin 500 poliklinik yapan bir hastaneyiz. Kovid-19 sürecinde 400’e indi ama devam etti. Şu anda geldiğimiz noktada 800-1000 civarında hastamız oluyor. Bu süreçten sonra çevre illerden de gelişler başlayacaktır, biz de ona göre önlemlerimizi alacağız” dedi.

5 ODAYI YOĞUN ŞEKİLDE İDAME ETTİK

Acil ameliyatlar için Aliyazıcıoğlu, şöyle devam etti: “25 ameliyat odamız var. Acil noktasında başlangıçta 5 odayı yoğun şekilde idame ettik. Vakaları eritme çalıştık. Sonraki süreçte hem aciller hem de ertelenmesi mümkün olmayan hastaların sayısı azalmayınca biz de bu sayıyı biraz artırdık. 10-11 civarına çıkardık. Yarı kapasitemizi hala aşmadık. Hiçbir zaman normale dönmedik, pandemi hastanesiyiz ve 3’de bir kapasiteyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”