Trabzon Üniversitesi (TRÜ) ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) arasında aralarında TRÜ Hukuk Fakültesi’nin de bulunduğu bazı taşınmazların kullanım ve devrine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen protokol imza törenine Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkkutlu’nun yanı sıra, KTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, Prof. Dr. Akif Cinel,

Prof. Dr. Cemil Rakıcı, TRÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal, KTÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Bünyamin Er ile TRÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Narter katıldı.
Söz konusu protokol, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve TRÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu tarafından imza altına alındı.
İmzalanan protokol kapsamında KTÜ Kanuni Kampüsü’nde bulunan TRÜ Hukuk Fakültesi mevcut binasında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edecek.

Protokol imza törenini değerlendiren KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, 
“TRÜ ve KTÜ arasında bazı arazi ve binaların devir-teslim ve kullanımına ilişkin akdedilen bu protokol sayesinde TRÜ Hukuk Fakültesi’nin kampüsümüz içerisinde hizmet vermeye, eğitim-öğretim yapmaya devam etmesi üzerinde anlaşma sağladık. İnanıyorum ki TRÜ Hukuk Fakültesi, gerekli çalışmaların mümkün olan en kısa süre içinde tamamlanmasıyla kendi kampüsünde ve binasında eğitim-öğretime başlayacaktır. Bu konuda TRÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu hocamıza güvenimiz tamdır. Sayın hocamıza anlayış, katkı ve katılımları dolayısıyla teşekkür ediyoruz” dedi.

Protokol imza töreni vesilesiyle düşüncelerini aktaran TRÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ise, “Öncelikle bu yakın anlayış ve iş birliği nedeniyle TRÜ ailesi olarak sizlere müteşekkiriz. Bu protokol sayesinde KTÜ tarafından Üniversitemize önemli katkılar sağlanmış olacak. Bir taraftan Hukuk Fakültemiz gibi önemli bir Fakültemizin KTÜ kampüsü içerisinde eğitim-öğretimine devam etmesi, diğer taraftan iki üniversite arasındaki yakın iş birliğinin somut bir göstergesi olarak imzaladığımız bu protokol bizim açımızdan son derece değerli ve anlamlıdır. Buna imkân sağlayan Sayın Rektörümüze şahsım, Fakültem ve Üniversitem adına çok teşekkür ediyorum. Bu yakın iş birliği ve dayanışma anlayışının her iki Üniversitemiz için devamını diliyor, ev sahipliğiniz ve hamiyetperverliğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu vesileyle protokolümüzün her iki Üniversitemiz, öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ile şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.