61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon Meydan Parkında toplanan grup adına konuşan Damla Kenanoğlu Kazım Koyuncu’nun ölmeden önce son konserini Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde verdiğini hatırlatıp “KTÜ’de son konserii verdiği gün olan 30 Nisan’da “Kazım İçin” şarkılar söylemek, birçok Karadenizli sanatçının katılımıyla Kazım’ı anmak ve bir dayanışma konseri yapmak istedik. Ancak karşımızda dilekçelerimizi önce kabul edip daha sonra bu dilekçeleri adeta yok eden ve üniversite salonlarını üniversitelilere ve Kazım’a kapatan KTÜ yönetimini bulduk. Bu süreçte etkinliği düzenlemek isteyen üniversitelileri oyalyan, üniversitelilerle görüşmeyen ve “yukarıdan gelen” emirlerle hareket eden KTÜ Rektörlüğü salon vememekle kalmamış üniversitenin Şenlik Alanı’nı kullanma talebimizi de reddetmişri. KTÜ rektörlüğü, Karadeniz’in asi çocuğunun anılmasını neden engellemektedir?” dedi.

Kenanoğlu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

İZİN VERMEDİLER

Üniversite salonlarının kapısını laiklik karşıtlarına, kadın düşmanlarına, gercilere, çocuk tecavüzcülerine, yağmacı ve talancı şirketlere sonuna kladar açan Rektör  Süleyman Baykal; Kazım Koyuncu için anma etkinliği yapmak isteyen üniversitelilere kapatmıştır. Süleyman Baykal’ın derdini merak ediyoruz. Memleketin en önemli değerlerinden biri olan kazım koyucu için yapılacak etkinliği ne cüretle engellemeye kalkışmaktadır? Derdi Kazım’la mıdır, Karadeniz’le midir? Bu topraklarla ve bu toprakların yetiştirdiği değerlerle derdi olan bir insanın o koltukla ne işi vardır.

SON KONSERİ KTÜ'DEYDİ

O koltuğa oturmasıyla birlikte yaptığı ilk icraat üniversitede yapılan şenlikleri yasaklamak olan Süleyman Baykal, “Kazım İçin” yapılacak konserlerin de”Şenlik Alanın”da yapılmasını engellemiştir. Üniversitelerin yıllardır yükselttiği şenlik talebine kulağını kapatan KTÜ Rektörlüğü sınırlarını fazla zorlamaktadır. Bundan 13 yıl önce son konserinde yaptığı konuşmada KTÜ’den “Ülkemiz için önemli bir bilim yuvası ve aslında hayatı üreten bir yer” olarak bahsede Kazım Koyuncu’yu anma etkinliğine yapılan bu engelleme KTÜ Rektörlüğü’nün nankörlüğüdür. Bu topraklara ve bu toprakların değerlerine yapılmış bir ihanettir.

KAZIM KARADENİZ’DİR...

Kazım Karadeniz’dir, Karadeniz Kazım’dır. Kazım Koyuncu’da onu anlatan değerler de engellemez. “Her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik.” diyerek aramızdan ayrılan Kazım Koyuncu’nun şarkıları tüm engelleme çabalarınıza rağmen KTÜ’de ve tüm memlekette söylenmeye devam edecek.