61SAAT HABER SERVİSİ - OHAL ve KTÜ’de uzaklaştırma cezası alan üniversiteliler için  KES Trabzon Şubesi tarafından bir açıklaması yapıldı. Atatürk Alanı Meydan Parkında yapılan basın açıklamasına CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’de ekibiyle birlikte destek verdi.
Uzaklaştırma cezası alan üniversiteli öğrenciler ve arkadaşlarının da katıldığı basın açıklaması sırasında polis çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.
Burada konuşan KESK Dönem Sözcüsü Engin Nur, OHAL ilan edilirken amacın,  “Anayasal Düzenini, Milli İradenin, Hukuk Devletinin, Demokrasinin, Temel Hak ve Hürriyetlerinin Korunması” olarak ifade edildiğini kaydederek, “OHAL’in millete değil devlete karşı ilan edildiği söylendi. Oysa AKP iktidarı darbecilerin yapamadığı ne varsa Kanun Hükmünde Kararnameleri kullanarak yaptı. Ortada ne anayasal düzen ne milli idare ne hukuk devleti ne demokrasi nede temel hak ve hürriyetler kaldı” dedi.

DİSK, KESK, HEKİM VE TMMOB’YE KAÇ KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ?
Hangi meslek örgütünden kaç kişinin ihraç edildiğini de sayan Nur, “DİSK üyesi 2000 yakın işçi KESK üyesi 4099 kamu emekçisi, 3342 hekim ve 3000 üzerinde TMMOB mühendis, mimar ve şehir plancısı ihraç edildi.  OHAL; saray rejimine “Hayır” diyenlere, muhaliflere, kadınlara, emekçilere, haklarımıza karşı ilan edildi. Bizler OHAL rejiminin son bulmasını istiyoruz. OHAL rejimine karşı, tek adam rejimine karşı demokrasiyi kazanacağız. Demokratik, sosyal ve laik bir cumhuriyeti kendi kollarımızla aklımızla, yüreğimizle inşa edecek olan bizleriz!” ifadelerini kullandı.

HAYAL KIRIKLIĞI
KTÜ’de uzaklaştırma cezası alan üniversiteliler için de konuşan Nur, “12 Ekim 2017 tarihinde TBBM Başkanı şehrimizi ziyaret etmiş, kendisine KTÜ senatosu tarafından demokrasi ve hukuka yaptığı katkılardan dolayı “Onur Doktorası” verilmiş, törenin sonrasında kendisini demokratik bir şekilde protesto eden gençlere polis tarafından müdahale edilmiştir. KTÜ’nin böylesine bir olay ile gündeme gelmiş olması üniversitemiz açısından hayal kırıklığı yaratmıştı”

MAĞDUR EDİLMİŞTİ...
Nur, sözlerine şu şekilde devam etti: “TBMM Başkanı seçildiği ilk günden itibaren ayrımcı ve kışkırtıcı açıklamalar yapan Sayın Kahraman üzerine yemin ettiği T.C Anayasasından “Laiklik” ilkesinin çıkarılması ile gündeme gelmiştir. Ama demokratik kamuoyu açısından Sayın Kahraman bilinen bir kimliktir. Sayın Kahraman geçmişti Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) başkanı olduğu dönemde, ABD emperyalizmine ve 6. Filo’ya karşı mücadele eden devrimci gençlere yönelik saldırılar içinde yer alan bir kurumu yönetmiştir. O gün üniversitemizde kendisini protesto eden gençlerimize yönelik üniversite yönetimi soruşturma başlatmış ve bu soruşturma sonucunda protesto eylemine katılın dokuz gencimize çeşitli uzaklaştırma cezaları verilerek mağdur edilmişlerdir. Aynı üniversite yönetimi AKP Trabzon gençlik kollarından makamında kabul etmiş ve onlara sevgi sunan görüntüleri medyada yer almıştır”

İKTİDARIN YANDAŞI MI, ÖĞRENCİLERİN REKTÖRÜ MÜ?
KTÜ Rektörü Süleyman Baykal’ı da eleştiren Nur, “Buradan Karadeniz Teknik Üniversitesi yönetimine sesleniyoruz Sizler KTÜ eğitim gören tüm öğrencilerin mi ve yoksa siyasal iktidarın yandaşı öğrencilerin mi Rektörümüsünüz. Siz Bilimsel Laik Eğitim Mücadelesi veren ve demokratik özgür bir üniversitede eğitim görmek isteyen bu nedenle demokratik hakkını kullanıp sesini yükselten gençlerimizi düşman mı görüyorsunuz? Eğer böyle değilse derhal öğrencilerimize verilen cezaları kaldırın. Farklı görüşleri temsil eden bütün öğrencilerimizin ilk rektör atandığında söz verdiğiniz gibi bütün öğrencilerimizi farklılıklarıyla kucaklayınız. Böylelikle üniversitemizdeki demokratik eğitim ortamına katkıda bulunun” ifadelerini kullanarak açıklamasını bitirdi.