Açılışa Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz, TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, akademisyenler ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta ilk konuşmayı yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal, KTÜ’nün 17 fakülte, 7 enstitü, 1 konservatuar, 3 yüksekokulu ve 11 meslek yüksekokulunda 2106 akademisyen ve 1885 idari personelinin görev yaptığını söyledi. Baykal, bugün itibariyle 53 bin 411 öğrenciye eğitim hizmeti sunan ve toplam 159 bin 948 mezuna sahip KTÜ’nün, Trabzon ve ülke için büyük bir değer olduğunu belirtti.

Baykal şunları söyledi: “Üniversite yönetimi olarak bu sorumluluk duygusunun bilincinde hareket ederek, ülkemizin sorunlarına çözüm üretilmesi noktasında akademisyenlerimize her türlü teşvik ve desteği vermeye hazırız. KTÜ, yerelden ulusala ve oradan evrensele uzanan bir misyon ve vizyon sahibidir. Bu bağlamda kent kültürüne her zaman olduğu gibi katkıda bulunmaya, paydaşları ile işbirliğinde sürekli ve güncellenebilir bir tutum içinde olmaya hazırdır. Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Trabzon’un, Karadeniz Havzası ve Avrasya coğrafyasında daha etkin bir rol almasını sağlamada üniversitemizin her türlü desteği vereceğini beyan ederiz.”

ÖĞRENCİLERE MESAJ: GÜZEL
VE GÜVENLİ BİR ŞEHİRDESİNİZ
Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal, öğrencilere seslenerek, “Aramıza yeni katılan öğrencilerimiz sizler için yeni bir hayatın eşiğinde yeni bir heyecanla güzel bir başlangıç yaptınız. Bu başlangıç fedakarlıklar gerektirir. Güzel ve güvenli bir şehirde, seçkin ve birçok imkanı ile lider bir üniversitede eğitim görecek olmanız tartışmasız bir şanstır. Kutsal yürüyüşünüz hayırlı olsun. Daima sizin yanınızda olacağız, sizlerden de çok çalışmanızı bekleyeceğiz” mesajını verdi.

Velilere de seslenen Baykal, “Evlatlarınız yeni yuvalarında huzur ve güvendedir. Onlar sizlerin bizlere en değerli emanetidir. Emanetleriniz geleceğimizdir” dedi.      

Öğretim görevlilerine, “Sizlerden eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra nitelikli projeler” bekliyorum diyerek mesaj gönderen Rektör Baykal, “Üniversite-Sanayi ve Üniversite-Toplum işbirliğine yönelik projeler üretme, üniversitelerden temel beklentiler haline gelmiştir. Üniversiteler, artık bu ve bunun gibi toplumu ve ülkeyi önceleyen yenilikçi projelerle ve elde ettiği patentlerle daha fazla adını duyuracak ve tercih edilirliğini artıracaktır. Bu beklentilerin gerçekleşmesi için sizlere mümkün olan her türlü desteğin sunulacağını taahhüt ediyorum” diye konuştu.

ŞEHİRDEN DESTEK İSTEDİ
Rektör Baykal, kamuoyunu oluşturan değerlere de seslenerek, “Şehrimizin gözbebeği olan sadece doğrunun ve bilimin peşinde koşan üniversitenize sahip çıkın, omuz verin. Bu sahiplenme anlayışı hepimizin hayallerindeki üniversiteyi somutlaştıracak, milletimizin acil çözüm bekleyen sorunlarına çare olacak ve bizleri bütün değerlerimizle çağların ötesine taşıyacaktır. KTÜ’ye maddi ve manevi destek olmak, her Trabzonlu için, Trabzon’da yaşayan herkes için bir görevdir. Çünkü gelişen ve büyüyen KTÜ Trabzon’u geliştirecek, ona değer katacaktır” ifadelerini kullandı.       

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun konuşmalarının ardından tören sona erdi.