Trabzon’un ve bölgenin en önemli sağlık kuruluşlarından biri olan KTÜ Tıp Fakültesi, bu yıl 40. dönem mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşadı. Trabzon Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine yoğun katılım gözlemlenirken, genç mezunların mutlulukları gözlerinden okundu. Mezuniyet törenine katılanlar arasında KTÜ Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, KTÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem,  Dekan Prof. Dr. Mustafa İmamoğlu, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr Ebru Sivri yer aldı. 

40. yıl mezunları arasında birinci Dr. Müjgan Karabina olurken, her yıl geleneksel olarak Acil Tıp Uzmanları tarafından verilen yılın intern doktoru ödülüne ise bu yıl Dr. Süleyman Cem Akıl layık görüldü.

Hekimlik andı okundu, aileler duygusal anlar yaşadı...

Genç doktorların salona çok güçlü bir şekilde giriş yaptığı KTÜ Tıp Fakültesi 40. yıl mezuniyet töreninde,  aileler duygu dolu ve gururlu anlar yaşadılar. Hekimlik andı doktorlar tarafından  coşkuyla okunurken, dönem birincisinin konuşması ise büyük beğeni topladı. Konuşmasında doktorluk mesleğinin birleştirici ve bütünleştirici yönlerine vurgu yapan Dr. Müjgan Karabina, mesleğe adım attığı bugünde arkadaşlarının duygularını çok güzel bir şekilde aktardı. 
Acil Tıp Uzmanları tarafından verilen Yılın Intern'ü ödülünün sahibi olan Dr. Süleyman Akıl ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

Böyle bir mezuniyet 40 yılda bir gelir.

Öncelikle beni bugüne getiren anne ve babama çok teşekkür ediyorum, salonu hınca hınç dolduran ve bugünümüzde yanımızda olan ailelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Umarım unutamayacakları bir mezuniyet töreni yaşamışlardır. Her zaman olduğu gibi yine yanımızda olan başta , Prof. Dr. İbrahim Özen, Prof. Dr. Neşe Kaklıkkaya, Prof. Dr. Elif Bahar, Prof. Dr. Ercüment Beyhun, Prof. Dr. Nuri İhsan Kalyoncu'ya ve ismini sayamadığım diğer tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Organizasyon şirketi İYA organizasyona, fotoğrafçımız Cafe De Studio Erol'a, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Salon Müdürü Abdullah Cevahir'e KTÜ Tıp Fakültesi 40. dönem mezunları olarak teşekkür ediyorum. Böyle mezuniyet 40 yılda bir gelir desek yeridir...