Olay KTÜ Tıp Fakültesinde önceki gün akşam yaşandı. İddialara göre KTÜ Tıp Fakültesinde durumu kritik olan R.Y. isimli hastaya kalp masajı yapıldığı sırada, buraya gelen hasta yakınI 15 yıldır hastayı görmediği ifade ederek odaya girmeye çalıştı. 

Ancak doktor H.B.’nin izin vermemesi sonrasında kabalaşan şahıs, güvenliğin arandığını fark edince kadın doktoru darp etti. 

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Trabzon Tabip Odası Başkanı Ebru Sivri, "KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde bir meslektaşımız darp edilmiştir. 

Hastaya kalp masajı -CPR- yapıldığı sırada hastanın yakınlarından bir kişi 15 yıldır hastayı görmediğini ifade edip zorla müdahale odasına girmek istemiş, izin alamayınca kabalaşmış ve nihayetinde güvenliğin arandığını fark edince doktor arkadaşımıza saldırmış, sözel ve fiziksel şiddette bulunmuştur. 

BAĞIRINCA HAKLI OLACAĞINIZI SANDINIZ
Trabzon Tabip Odası yönetimi olarak meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Bundan sonraki tüm süreçte doktor hanımın yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz. 

El kaldırdınız, bağırdınız, bağırınca haklı olacağınızı sandınız, kaba kuvvete şiddete başvurdunuz yetmedi, işimizi yapmamıza engel oldunuz, gencecik pırıl pırıl insanları meslekten soğuttunuz yine de yetmedi değil mi? 

Siz elinizi bize kaldırırken, biz sizin hastalarınıza hizmet vermeye devam ettik, 

şiddet yüzünden yara aldık, kayıp verdik ama o eli asıl kendinize kaldırdığınızı hiç farkedemediniz.

Ve siz elinizi bize kaldırırken biz de birbirimize daha çok sahip çıkmayı öğrendik....

Suçlular cezalandırılana kadar meslektaşımızın sesi olmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.