KTÜ Farabi Hastanesinde yaşanan skandallar bitmiyor. Maddi anlamda büyük bir dar boğaza giren hastanede dün yaşananlar ‘Yok artık’ dedirtti. Halı saha maçında bileği kırılan Ümit Hellaç isimli genç, çağrılan ambulansla KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine kaldırıldı. Hellaç’ın bileğinin kırıldığı belirlenirken genç adama bakan doktor, Hellaç’ın arkadaşlarına liste vererek, “Alçı yok, bu listedekileri tedarik edin, alçıya alalım” dediği öğrenildi. 

Listenin Medikallerde ki fiyatının 700 TL olduğu ortaya çıkarken hastanın yakınlarının itirazı üzerine Hellaç, Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesine sevk edildi. 

Hastanın arkadaşları yaşadıklarını anlatarak, “Elimizde tutuşturulan listeyi görünce önce afalladık. Ne yapacağımız bilemedik. Daha sonra doktorun ciddi olduğunu anlayınca medikalleri aradık. Bize verilen listede yazan malzemelerin toplam fiyatı 700 Tl olduğunu öğrenince bir şok daha yaşadık” ifadelerini kullanarak duruma tepki gösterdi. 

KLİMALAR ÇALŞIMIYOR
KTÜ’de bir diğer iddia ise çocuk çağındaki kanser hastalarının kaldığı serviste klimaların çalışmadığı… 

KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin içerisinde bulunduğu mali tablo hastaları mağdur etmeye devam ediyor. Batmanın eşliğinde olduğu bilinen ve Sağlık Bakanlığına devredilmesi gündemde olan hastanede, maliyeti yüksek malzemelerin hasta yakınlarına aldırılması skandalının ardından şadi de bazı servislerde klima çalışmaması hastaları isyan ettirdi. Hasta yakınları şikayetlerini iltetecek muhatap bulamamaktan yakındı. 

Hastanenin borçlarına yönelik tasarruf tedbirlerinin hep hastalarla alakalı kalemlerde alınması da şikayetler arasında yer aldı. Tıp Fakültesinin çocuk çağındaki kanser hastaların kaldığı Pediatrik Hemetoloji Onkooloji Servisindeki klimaların çalışmaması ise bardığı taşıran son damla oldu. Hasta yakınları, “Serviste boğuluyoruz, cam açamıyoruz. Günlerdir mücadele ediyoruz. Sağlık Bakanlığı ilgilenmiyor. Sesimizi duyuramıyoruz” dedi.