61SAAT ANALİZ HABER

1 Kasım seçimlerinden sonra oluşacak siyasi manzara, Trabzon’da;

TTSO seçimlerini

Trabzonspor genel kurulunu

Ve de KTÜ’deki rektörlük yarışına yön ve şekil verecek.

Önümüzdeki yıl 2016’da hem Trabzonspor’da hem de TTSO’da hem de KTÜ’de rektörlük seçimleri olacak.

1 Kasım seçimlerinden sonra ilk genel kurul Trabzonspor’da gerçekleşecek. Yönetimin, Şubat ayına ertelemek gibi bir hamlesi olduğu Trabzonspor’un genel kurulu ile ilgili ilk aşama tamamlandı. Tüzük gereği oy kullanacak üyeler belli oldu. Aidat ödeme süresi 30 Eylül’de son buldu.Şu anda, Trabzonspor’da kimin oy hakkı var bu konuda yönetimin resmi internet sitesinde duyuru yapması gerekiyor. Ancak hala bu duyuru yapılmadı. Önümüzdeki haftaya kadar bu duyuru yapılmaz ise bir kısım genel kurul üyeleri, mahkemeye gitmeye hazırlanıyor.

1 Kasım seçimlerinin getireceği sonuçlar Trabzonspor’un da yol haritasını belirleyecek. Bu zamana kadar siyasi iktidarların hiçbir şekilde müdahil olmadığı Trabzonspor genel kurulu öyle gözüküyor ki, 1 Kasım seçiminden sonra oluşacak siyasi iradenin direkt ilgi alanında olacak.

Bu nedenle de genel kurul kulisleri ve başkan adaylarının direkt daha aktif hamleleri, seçim sonrasına ertelendi.

Benzer bir seçim sonrası hareketlilik, KTÜ rektörlük seçimlerinde de olacak. Şu anda derin bir sessizliğin hüküm sürdüğü kampüste, herkes 1 Kasım seçim sonuçlarını bekliyor.  Üniversitede de rektörlük seçimlere ile ilgili olarak şu anda yaprak  kıpırdamıyor. Zira, KTÜ rektörlük seçimlerinden çok, rektör ataması siyasi iradenin başında kimin olduğu ile yakından ilgili. O nedenle kampus de 1 Kasım sonrasına kilitlendi.

1 Kasım seçim sonrasına kilitlenen bir oluşum da TTSO’da olacak.

2017’de, TTSO meclis üyelikleri seçimine gidecek. Bu tarihteki siyasi oluşum, TTSO’nun da kaderini belirleyecek. Söz konusu bu tarihte iktidarda olan siyasi iradenin Trabzon dinamiklerinin yönlendirmesi TTSO’nun da kaderini belirleyecek.

O nedenle, daha önceleri erken başlayan TTSO seçim kulisleri 1 Kasım sonrasına ertelendi.

1 Kasım, Trabzon’un özelinde bu önemli üç kurumu yakından ilgilendiriyor.