61SAAT HABER SERVİSİ -  Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon'un gururu olmaya devam ediyor. Üniversitenin resmi sitesi üzerinden yapılan duyuruya göre, KTÜ TÜBİTAK 1001 Projeleri Sıralaması'nda 4. sıraya girdi. İlk sıraları Türkiye'nin en iyi eğitim kurumlarının paylaştığı sıralamada böyle bir derece Trabzonluları gururlandırdı. İşte resmi site üzerinden yapılan o açıklama. 

2018 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığına (ARDEB) önerilen 1001, 1005 ve 3501 projelerinin bilimsel değerlendirmeleri tamamlandı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi; kabul edilen 12 adet TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı ile Türkiye’ de ki üniversiteler içinde 4. sırada yer aldı.
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Değerlendirme Sonuçlarına Ulaşmak İçin; 

https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/281/2018_1_1001_sonuclar.pdf


Üniversiteler Bazında Önerilen ve Desteklenen Proje Sayılarına Ulaşmak İçin;

 https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/281/2018_1_1001_universite_bazli_sonuclar.pdf

Projeleri desteklenen akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

NOT: Panel ortak raporlarına en geç iki hafta içerisinde http://pys.tubitak.gov.tr adresinden ulaşılabilecektir. Projeleri desteklenmesine karar verilen proje önerisi sahiplerinin panel raporu kendilerine ulaştıktan sonra bir hafta içerisinde (proje önerisinde talep edilen bütçeye göre) TÜBİTAK Bütçe Tablosunu doldurmaları ve http://pys.tubitak.gov.tr adresinden sisteme yüklemeleri gerekmektedir.