Trabzon Adliye binası önünde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve işten çıkarılan taşeron işçilerden 8 kişi basın açıklaması yaptıktan sonra avukatlarının gelmesiyle birlikte işe geri dönüş davası açtı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan SES Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk, haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirterek, “İşten atılan taşeron işçisi arkadaşlar ve biz Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçileri Sendikası olarak, 24 gündür sayın rektöre sesimizi duyurabilmek için basın açıklamaları yaptık, halımıza durumumuzu anlatan bildiriler dağıttık, yerleşik olduğumuzu ve tek derdimizin işimizi geri almak olduğunu göstermek için çadırımızı da kurduk. Ancak rektörün güvenliği sarsan çadırımız bir gece yarısı operasyonu ile yıkıldı. Biz işimizi geri istiyoruz, kimsenin ekmeğini değil” dedi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ı uyardıklarını kaydeden Pamuk, “Biz tüm iyi niyetimizle daha en başından beri sorunun çözümü yönelik bir şeyler yapması için sayın rektörü uyardık ancak kendisi görmez ve duymaz oldu. Bize başka bir seçenek bırakmadı. Bunca zamandır yaşanan hukuksuzlukların incelenmesi ve işe geri dönüşler için bugün davalarımızı açıyoruz. Ancak mücadelemiz burada bitmeyecek. Hastane önündeki direnişimiz devam edecektir. Şu anda iki koldan imza kampanyalarımız devam ediyor. Bunlardan biri rektörlük, diğeri Cumhurbaşkanlığı makamına amacımız hala devam eden bu hukuksuzluğu konuşarak ortadan kaldırmak için bir kapı aralamaktır. Gelecek hafta da topladığımız imzaları rektörlüğe ve Cumhurbaşkanlığına göndereceğiz” diye konuştu.

Öte yandan, Farabi Hastanesi’nden çıkarılan 85 taşeron işçisi işe geri dönüş davasının sonuçlanmasının ardından tazminat davası açacak.