61SAAT HABER SERVİSİ

Türkiye Okul Sporları Federasyonu ile Uluslararası Okul Sporları Federasyonunca (ISF) düzenlenen Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası Trabzon'da tüm hızıyla devam ederken bu akşam istenmeyen olaylar yaşandı.

Gündüz yapılan müsabakaların ardından KTÜ Şenlik alanında toplanan 20 ülke sporcu ve öğrencileri ülkelerin çeşitli dans figürlerini ve yöresel tanıtımlarını gerçekleştiriyor.  KTÜ Şenlik alanında toplanan 20 ülke öğrenci ve sporcuları eğlenmek için tekrar bir araya geldi.

İsrail takımı öğrencileri figürlerini sergilemek için sahneye çıktığında Trabzonlu olduğu iddia edilen bir kaç vatandaşın yuhalanmasına maruz kaldı. Bu yuhalamanın ardından İsrail takımı sporcuları KTÜ Şenlik alanına 2 tane İsrail Bayrağı astı. Henüz kimliği belli olmayan şahıslar asılan bu bayrakların ardından tepki gösterdi. Güvenlik telleri arasından şenlik alanına girmeye çalışan vatandaşlara güvenlik güçleri engel oldu. Kısa süreli gerginliğin yaşandığı bu olayda diğer ülke sporcuları şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Güvenlik ekiplerinin Türk vatandaşları sakinleştirmesinin ardından olaylar yatıştırıldı.

Öte yandan Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası ev sahibi Türkiye, diğer ülkelerden farklı olarak ikisi kız ve ikisi erkek, dört okul takımıyla şampiyonaya katılıyor. 24 ülkeden 44 takımın katıldığı ve 28 Haziran'a kadar devam edecek şampiyonada yarın çeyrek final müsabakaları yapılacak.