Rektör Özan 1980 sonrası okuldan mezun olan Devrimci olarak adlandırılan öğrencilerin diploma töreni yapma talebini makul karşıları ve 1980’den önce mezun olup diploma töreni yapamayan kep atamayan yüzlerce öğrenci KTÜ’de buluştu sembolik olarak diplomaları aldı. Kep attı.

Facebook’dan örgütlenen zamanın sol görüşlü öğrencileri aileleri çocukları ve hatta torunları ile 1980 öncesinde kampus içinde sol görüşlü öğrencilerin kaldığı 1. Erkek yurdunda da bir gece yatarak eski anılarını paylaştılar.

Yurt içinden dışında şehir içinde yüzlerce 1980 önceki KTÜ mezunlarının buluştuğu organizasyonda daha çok 1977 ile 79 mezunları bir araya geldi.



Gecikmiş diploma törenine organizasyonu duyan zamanın ülkücü öğrencilerinin de katıldığı görüldü. 1980 öncesi birbirine düşmanca tavır içinde olanlar KTÜ’deki bu müthiş duygusal buluşmada kucaklaşmaları da görülmeye değerdi.



Sembolik törende konuşan Nuri Aydın 78 kuşağının ülkesini seven hesapsız kitapsız vatan sevgisi içinde yoğrulan bir gençlik olduğunu belirtti.

KTÜ rektörü İbrahim Özen de sembolik törende gecikmiş olan diploma töreni yapmalarından büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Günümüzdeki öğrencilerin büyük tecrübeler yaşayan ve bedeller ödeyen sizlerden alacakları dersleri çok”dedi.