61SAAT-Bölgenin ve Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden olan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde her yıl olduğu gibi bu yılda yine kayıt eziyeti yaşanıyor. Çocuklarını okula kaydettirmek için KTÜ Öğrenci işlerinin önünde bekleyen veliler ile öğrenciler yaklaşık 300 metrelik bir kuyruk oluşturdu. Güneşin altında adım adım ilerleyen kuyruk nedeniyle bir çok kişi önlem olarak şemsiye açarak sıcaktan korunmaya çalıştı.
Kaydın ilk günü olması ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen aileler çocuklarının okula hemen kaydettirmek istemesinden dolayı kuyruğun oluştuğu ifade ediliyor. Ancak her yıl yaşanan bu sıkıntıya bir türlü önlem alınamaması ise dikkat çekiyor.

ÖĞRENCİLERDEN 2. ÖĞRETİM HARÇLARINA TEPKİ
KTÜ'de kaydın ilk günü olmasından öğrenciler de birinci öğretimden kaldırılan ancak ikinci öğretimden alınmaya devam eden harçlara tepki gösterdi. KTÜ Öğrenci Kollektifi'nin yaptığı eylemin ardından grup adına basın açıklamasını okuyan Melike Arduç, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, üniversite harçlarının kaldırılmasına ilişkin yaptıı açıklamada "İkinci öğretim bunun dışında tutulmuştur. Bu bir mecburiyetti. Çünkü yasayla kurulmuş olan bir statüye ancak yasayla değiştirmek mümkün" diyerek AKP'nin parasız eğitim yalanını gözler önüne sermiş oldu" dedi.
Arduç konuşmasına şu şekilde devam etti:
"Arınç'ın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında 2. Öğretim harçlarının kaldırılmama sebepleri olarak özel okulları gösteriyor. Kıldırırsak özel okullarda ayaklanır ne yaparız diyen Erdoğan, 2. öğretimleri özel okullarla aynı kefeye koyduğunu da ağzından kaçırmış oldu. Daha fazla kar edebilmek için üniversiteleri sermaye yararına kullanan AKP ikinci öğretim öğrencilerini de rantın kapısı olarak gördüğünü dile getirmiş oldu"
Öğrenciler basın açıklamasından önce de Başbakan Erdoğan ve Maliye Bakanı'nı canladırdıkları mini bir tiyatro gösterisi sahneledi. Başbakan Erdoğan'ın kaynak arayışında olduğu tiyatro gösterisinde Maliye Bakanını da üniversitelerde alınan harç, yurt ve yemek masraflarının kaynak olarak kullanabileceği tavsiyesinde bulunuyor.

KAYNAK: 61SAAT.COM