Çarşıbaşı Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel, İl Genel Meclisi üyeleri İbrahim Öztürk ve Halil Kul, KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Kobya ve Prof. Dr. Metin Berber'den oluşan heyet, Rektör Baykal'ı makamında ziyaret etti.

Baykal, burada yaptığı konuşmada, Çarşıbaşı heyetinin meslek yüksekokulu ya da fakülte talebinin haklı bir talep olduğunu, ancak Yök'ün bu konuyla alakalı bazı şartlar sunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu şartlar oluştuğunda Çarşıbaşı'na bir meslek yüksekokulu kurulmasına üniversite olarak olumsuz bakmayız. Fakülte konusu zaten zor. Ancak meslek yüksekokulu kurulması için bile Yök'ün aradığı en az 10 bin nüfus kriteri var. Bunun yanı sıra KTÜ'nün bir ilçeye meslek yüksekokulu binası için ayırdığı bir bütçesi yok. Yine öğrenciler için yurt ve sosyal olanakların da o ilçede sağlanması gerekiyor. Bütün bunlar oluşursa Çarşıbaşı'na bir meslek yüksekokulu kurulabilir. Buna sıcak bakarız."

Kaymakam Demir, Çarşıbaşı ilçesinin tekstil ve balıkçılık konusunda marka bir ilçe olduğunu belirterek, "Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenen keşan dokumaları ilçede önemli bir sektör haline gelmekte. İlimizin ve hatta bölgemizin tanıtımı noktasında da önemli bir misyon üstlenmiştir" dedi.

Belediye Başkanı Yılmaz, KTÜ bünyesinde bir meslek yüksekokulunun ilçeye kurulması halinde belediye olarak tüm imkanları seferber etmeye hazır olduklarını söyledi.