KTÜ’DE 27 Mart 2013 günü 22 gün süren eylemi sonlandırmak isteyen özel güvenlik görevliler ve çevik kuvvetin müdahalesine direndikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 20 öğrenci yargılandıkları mahkemede beraat etti. Davaya KTÜ adına Hikmet Öksüz güvenlik görevlileri Mustafa Memiş, İsmail Turhal, Murat Kayıkçı, Adem Öztürk ve Emin Kuruçelik müdahil olarak katıldı.

KARADENİZ Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) 22 gün süren eylemi sonlandırmak isteyen özel güvenlik görevliler ve çevik kuvvetin müdahalesine direndikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan Fatma Nergis Dikici, İbrahim Görür, Fidel Çakmak, Gökhan Aktaş, Fadime Kaçmaz, Özgür Kara, Temel Kılıç, Volkan Avaz, Hakkı İşçi, Onur Can Dalkılıç, Onur Gökoğlu, Berk Aykurtlu, Ümit Boz, Sinan yıldız, Serkan Öner, Ali Koç, Sabri Eren, Ahmet Can Demiralay, Metehan Tuna Göre ve Orkun Zengin adlı 20 öğrenci yargılandıkları mahkemede beraat etti.

TİYATRO SALONUNU ALAMADILAR...

Üniversiteli Kadın Kolektifi, KTÜ Rektörlüğü’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapacakları tiyatro gösterisi için salon talep etmiş, fakat rektörlük üniversitenin salonunun öğrencilerin kullanmasına izin vermemişti. İzin alamayan öğrenciler önce oturma eylemi yaptı ardından yapacakları şenliği rektörlük önüne taşıyarak çok sayıda öğrenciyi bir araya getirdi. Rektörlük önünde oturma eylemi yapan üniversitelilere, önce özel güvenlikçiler ardından da çevik kuvvet müdahale etti. Gözaltına alınan öğrenciler, görevi yaptırmamak için direndiği iddiasıyla üzerine haklarında Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

3 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENMİŞTİ

Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde 3 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 20 öğrenci suçsuz olduklarını belirterek, oturma eylemi yaparak demokratik haklarını kullandıklarını söyledi. Son duruşmada görevi yaptırmamak için direnme suçundan cezalandırılması istenilen 20 sanık hakkında mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Tuncer, olay günü sanıkların protesto eylemini gerçekleştirdikleri sırada müştekilerin müdahale ettikleri, sanıkların müştekilere yönelik direnme kastı ile hareket ettiklerine dair haklarında mahkumiyet kararı verilmesine yeterli delil bulunmadığı ve bu sebeple sanıkların üzerine atılı direnme suçundan beraatlarına karar verilmesini talep etti. Mahkeme Başkanı Hakim Özlem Aksoy ise bu talebe uydu ve sanıklarını beraatına karar verdi.

HANGİ SUÇLARDAN DAVA AÇILMADI

KTÜ’deki eylem sırasında gözaltına alının 20 sanık hakkında hazırlanan polis fezlekesinde sanıklara yönelik çok öğrencilerin binalara girmesine engel olmak, kamu kurumunun faaliyetine cebir veya tehdit kullanarak engel olmak, kamu malına zarar verme, toplantı ve gösteri yürüyüşünde görevlendirilenlerin görevlerini yapmalarına engel olma başlıklı suçlamalara yer verilmişti. Dosyayı inceleyen Cumhuriyet Savcısı Resul Köse, öğrencilerin işlediği iddia edilen bu suçlardan ötürü kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar vermişti.