61SAAT HABER-Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifine bağlı bir grup öğrenci bugün KTÜ Kanuni Kampusunda hükümetin Suriye politikalarını eleştiren bir yürüyüş gerçekleştirdi. KTÜ iktisat Fakültesinin önünden başlayan yürüyüşte öğrenciler “Madem çıktı tezkere, meclis gitsin askere. ABD Ortadoğdu’dan defol” şeklinde sloganlar atarak, Ahmet Faik Barutçu Kütüphanesine doğru yürüdü. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen yürüyüşün ardında öğrenciler kütüphane önünde bir basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Nergis Dikici, kendilerinin Suriye halkının bağımsızlığını savunduklarını belirterek, “AKP’nin bu savaşını sahiplenmiyor ve karşısında duruyoruz. Bizler nasıl ki İsrail büyükelçisi üniversitemize geldiğinde anti-emperlasit bir bilinçle Filistin halkından yana olduysak, İngiliz büyükelçisi geldiğinde ezenden değil ezilenden yana olduysak yine aynı bilinçle savaştan değil barıştan yana olacağız” dedi.
Dikici, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Emperyalizmin çıkarları uğruna bu ülkenin evlatlarını gözünü kırpmadan savaşa iten AKP hüketi bilmelidir ki; bu ülkede barışı savunan ve ABD’nin maşası olmak istemeyen duyarlı üniversiteliler var. Bizler ABD’nin Ortadoğu’da ki krizinin ve Suriye üzerindeki planlarının faturasını ödemek istemiyoruz. Tüm dünya halkları kardeştir, bu savaş bizim savaşımız değildir. Bu savaş çıkarları uğruna halkları bir birine kırdırmaya çalışan emperyalist güçlerin savaşıdır”

KAYNAK: 61SAAT.COM