61SAAT ÖZEL HABER

Son yıllarda Trabzon’da trafik sorunu artmaya devam ediyor. Şehir içinde devam eden alt yapı çalışmalarına ek olarak sahil yolundaki kazalar eklenince şehirde trafik adeta kitlenme noktasına geliyor. Kamu kurumları Trabzon trafiğini rahatlatacak projeler geliştirmeye devam ederken KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şeref Oruç, 61saat’e özel açıklamalarda bulundu.

TRABZON BÜYÜK BİR TRAFİK SIKIŞIKLIĞINA MARUZ KALIYOR

Trabzon’un transit geçiş noktası olduğunu anlatan Oruç,  ‘’Trabzon trafik açısından özellikle trafik yoğunluğunu yüksek düzeyde yaşayan bir kent durumundadır. Dolayısıyla çok büyük trafik sıkışıklığına maruz kalmaktadır. Araç sahipliliği günden güne artıyor. Bu da beraberinde trafik sıkışıklığını getiriyor. Trabzon aynı zamanda şehirlerarası transit trafiğine de sahil yolu ile hizmet veriyor. Dolayısıyla şehrin Doğu - Batı yönünde ve Batı - Doğu yönündeki trafiği aktaran ana aks olarak bir tek sahil yolu var. Sahil yolu aynı zamanda şehir içi trafiğine de hizmet veren yol durumundadır. Kanuni Bulvarı, şehri doğu-batı aksında ve batı-doğu aksında sahil yoluna sıkışmış olan trafiği dikkate aldığımızda, bu sıkışıklığı ve mevcut trafik sıkışıklığını çözüme kavuşturmak için inşa edilen bir akstır.  Ancak, kıyaya sıkışmış şehrimizin güneye açılarak gelişimine katkı koyabilecek konuma haiz değildir. Şehrin geleceğini, gelişimini ve vizyonunu düşünecek olursak, şehri geleceğe taşıma noktasında kıyıya sıkışmış olan Trabzon’u trafik gürültüsü ve sıkışıklığından belli ölçüde kurtarmak ve daha yaşanabilir bir kent yapmak için Trabzon’un Güney Çevre Yolu’na ihtiyacı herkesin malumudur. Güney Çevre yolunun yapılması artık zorunluluk haline gelmiştir ’’ şeklinde konuştu.

GÜNEY ÇEVRE YOLU’NU GECİKTİRDİ

Güney Çevre Yolu’nun yapımına geç kalındığını ifade eden Oruç, “yaklaşık 15 yıl önce hizmete açılan Sahil Yolunun, Güney Çevre Yolu yapımını yaklaşık 20 yıl geciktirmiştir. Şehirlerarası transit trafiğe hizmet amacıyla yapılmış olan Sahil Yolu, Trabzon’la hiçbir işi olmayan trafiğin getirdiği gürültü ve çevre kirliliğinin yaşanmasına yol açan ve şehrin önünü kapatan, denizle ilişkisini kesen adeta bir set olmuştur. Ayrıca, zaten kıyıya sıkışmış olan kentimizin güneye açılmasını ve gelişmesini de engellemiştir. Trabzon gibi tarihi kökleri, kültürel birikimi olan bir kentin taşıt trafiğine boğulmaması ve bunun getirdiği olumsuzluklara teslim edilmemesi gerekir. Bu bağlamda, Ulaşım Ana Planının yapılması büyük bir fırsat olmuştur.”  dedi.

EN ÖNCELİKLİ PROJELER ARASINDA YER ALMALIDIR

Güney Çevre Yolu’nun kısa sürede yapılması gerektiğini söyleyen Oruç ‘’Bunları dikkate aldığımızda Trabzon’un Güney’in geçen istikametlerde ana aksın çevre yolunun mutlak süratle yapılmalıdır. Belli bir bölümün proje ihalesinin yapıldığını biliyorum. Bunun daha da hızlandırılması ve şehrimize kazandırılması bugün itibariyle en öncelikli projeler arasında yer almalıdır’’ ifadelerini kullandı.

SIKIŞMAYA ALTERNATİF ÇÖZÜM OLACAKTIR

Çömlekçi’de yapılması planlanan yeni 3.tünel geçisi ile ilgili Oruç, “Yeni Sahil Yolu belli noktalarda eski Sahil Yolu ile çakışmaktadır. Bu kesimlerde şişe boynu diye tanımladığımız durum oluşmaktadır. Bu çakışma noktalarından biri de Moloz-Çömlekçi arasında tünel kesimidir. Bu çakışmayı ortadan kaldıracak olan tünel geçişi, mevcut tünel kesiminde oluşan özellikle yoğun saatlerdeki sıkışmayı rahatlatma yönünde bir çözüm olacaktır. Tünel sonrasının da aynı düşünce ve ilkeler doğrultusunda planlanmış olması gerekir.” dedi.

KAZA VE ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA ACİL ÖNLEMLER BELİRLENMELİ

Trafik sıkışıklığı durumlarında acil önlemlerin belirlenmesi gerektiğini söyleyen Oruç “Sahil yolunda zaman zaman meydana gelen kazalar trafiği önemli derecede aksatmaktadır. Bu durumlarda, trafiğin acil önlem olarak meydan içerisinden yönlendirilmesi yerine kaza nedeniyle trafiğe kapatılan yönü tekrar trafiğe açana kadar Sahil yolunun tek yönünü iki yönlü olarak trafiğe açmak daha doğru olacaktır. Şehir büyük bir alt yapı çalışmasına girdi. Bu nedenle her yer kazılıyor, dolduruluyor. Büyük bir çalışma söz konusu. Çalışma yapılan kısımlarda geçici tamiratlar (dolgular) da çok iyi yapılamıyor. Yağmur nedeniyle ve ağır taşıtlar geçince dolgu noktaları hemen çöküyor, bozuluyor. Yollarda meydana gelen bozulmalar özellikle küçük araçlar için sorun teşkil ediyor ve araçlar bundan zarar görüyor. Bu geçici tamiratların daha sağlıklı yapılması ve denetiminin asla ihmal edilmemesi gerekir.‘’ dedi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI ELZEM AMA…

Şehirde devam eden altyapı çalışmalarının trafik sıkışıklığına etkisini olduğunu anlatan Oruç, ‘’Şehrin alt yapısının değişmesi elzem hale gelmişti. Bu değişime cesaret edilemezdi. Sayın Zorluoğlu şehrin geleceği ve gelecek nesiller için buna cesaret etti. Ben gerçekten tebrik ediyorum. Trabzon’un yaklaşık 50 yıllık geleceği kurtarılmıştır. Ancak bu noktada geçici tamiratların yapıldığı kesimlerde yapılan dolguların, araç geçişlerini zorlaştırmayacak şekilde yapılması, taşıtların zarar görmemesi ve trafik güvenliği açısından daha sağlıklı yapılması ve bu alanlarda oluşan bozulmaların derhal tespit edilmesi bakımından da sürekli denetiminin yapılması gerekir. Bu noktada görev yapan firma, ekip, şef vb herkese büyük görev düşmektedir.’’ dedi.

MARAŞ CADDESİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Maraş Caddesi’nin kapanmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Oruç, “Maraş Caddesi’nin Meydan ile Cumhuriyet Caddesi arasında kalan 400 metrelik kısmının taşıt trafiğine kapatılması, özellikle şehir merkezini kapsayan alanlarda yaya öncelikli kullanımı esas alan planlamalar ve düzenlemeler gündemdedir. Şehrimizin her noktasında bir takım düzenlemeler öngörülmektedir. Tüm bu planlamalar, Ulaşım Ana Planı kapsamında bütünlük içinde ele alınmaktadır.  Ana Plan çalışmaları sonucu elde edilen veriler ışığında bunlara karar verilmektedir. Hatırlanacağı üzere Uzun Sokak Caddesi’nin trafiğe kapatılması konusunda tartışmalar vardı. Biz oranın taşıt trafiğine kapatılması gerektiğini söylemiştik. Ardından bazı esnaflar bize karşı çıkmıştı. Ancak, biz buranın açık hava alışveriş merkezine döneceğini, daha cazip bir duruma geleceğini söylemiştik. Şimdi oradaki esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza tekrar taşıt trafiğine açalım deseniz, hiç kimse istemeyecek herkes karşı çıkacaktır. Maraş Caddesi’nin de çok daha cazip Açık Hava Alışveriş Merkezine dönüşeceğini düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.

TİCARİ ARAÇLAR İÇİN SAAT PLANLAMASI YAPILABİLİR

Sahil yolundaki tırların belli saatlerde trafiğe çıkması konusunda öneride bulunan Oruç, ‘’Ağır ticari taşıtlar zaten yoğun taşıt trafiğine maruz kalan Sahil Yolunda sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorun yapılacak bir optimizasyon/planlama çalışmasıyla büyük ölçüde giderilebilir. Tırların gündüz yola çıkması ya da şehir geçişlerini gündüz vakti gerçekleştirmeleri özellikle zirve saatlerde ilave sorunların meydana gelmesine neden olmaktadır.  Ağır ticari araçların şehir geçişleri günün belli saatlerinde trafiğin yoğun olmadığı saatlerde ve gece saatlerinde sağlanacak şekilde planlanabilir’’ dedi.