Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) rektörlük seçimlerine az bir süre kala rektör adaylarından Prof. Dr. Süleyman Baykal, rektörlüğü seçilmesi halinde en büyük projesinin huzur ve güvenin devamını sağlamak olacağını söyledi.

KTÜ'de 2 gün sonra rektörlük seçimleri olacağını kaydeden Baykal "Kazandığımız zaman bizim en önemli projemiz huzur ve güvenin devamı. Öğretim üyesinin huzur içerisinde gelecek kaygısı yaşamadan var olan görevinin devam edebilmesi. İkincisi bizim üniversitemiz bulunduğu konum itibariyle bir bölge üniversitesi, bunun devamı önemli. Üçüncüsü öğretim üyelerimizin üniversite toplum-sanayi işbirliği anlamında daha fazla proje yapması, ve bunu kurumsal bir nitelikte devam ettirmesi. Bunlar bizim en önemli projelerimiz. Elbette üniversitede bir öğrenci artışı var. Hem lisans seviyesinde hem de lisansüstü seviyesinde bu öğrencilerimize daha iyi şartlar sağlama anlamında fiziki alt yapı özellikle laboratuarlarımızın zenginleştirilmesi, bu laboratuarların ihtiyaçlarının giderilmesi bizim önemli hedeflerimizden olacak" dedi.

Baykal, rektörlük seçiminde iddialı olduğunu hatırlatarak "Kendimi şanslı hissetmesem böyle bir yarışmaya girmezdim. İnşallah sonu hayırlı olur, sonuçta bir seçimdir" diye konuştu.

Mevcut rektörün kendinden yana tavır alması ile ilgiil olarak ise Baykal "Rektör öğretim görevlisidir. Benden yana seçimini kullandı, teşekkür ediyorum. Farklı kullanabilirdi yine de teşekkür ediyorum. Sonuçta rektörlükte idari olarak bu amacını kullanmıyor. Ama bir öğretim üyesidir bu yeni bir oluş değildir. Önceden oldu, yarında olacak" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Süleyman Baykal, yaklaşık 1,5 yıldan beri tüm fakültelerden her sosyal çevreden aday olması yönünde kendisine baskı olduğunu hatırlatarak "Ben bunlara başlangıçta hiç cevap vermedim ama Yılbaşı itibariyle bu isteklerin artması. Adaylığı benim için gerekli kıldı" ifadelerini kullandı.