Gündemin ilk maddesi olarak yapılacak olan 7. Erol Günaydın Tiyatro Günleri’nin davetiyelerinin ücretli olup olmaması konusu tartışıldı ve yine her yıl olduğu gibi tiyatro günlerinin ücretsiz olması konusunda görüş birliği sağlandı. 

Anılarda Akçaabat seri programının ilk ayağı olan Akçaabat’ta Spor konulu etkinlik yapıldı. Genel değerlendirmede eksik görülen konular görüşüldü. Sonraki programlar için tedbir alınması konusunda görüş birliğine varıldı.

Araştırmacı yazar, fotoğraf sanatçısı Atilla Alp Bölükbaşı’nın Akçaabat Spor Tarihi adlı kitabının çok talep gördüğü, son 25 yılı da içine alarak yeniden bastırılması konusu görüşüldü ve kitabın yeniden hazırlanarak kurula sunulmasının ardından bastırılması uygun görüldü.

Kültür Araştırma Kurulu toplantısına Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Ahmet Y. Çilingiroğlu, Mehmet Salih Köse, Kemal Üçüncü, İsmail Topal, Kadir Topal, M.SalihAtadinç, Ali Hocaoğlu, Sebahattin Şentürk, Ekrem Kutlu, Kenan Demir, Yusuf Hocaoğlu, Yılmaz Topal, Turhan Bektaşoğlu ve H. Sami Kara katıldı.