61SAAT HABER SERVİSİ - Çarşamba günü sabah 09:00’da Trabzon’a gelecek Bakan Ersoy, daha sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesinin EYOF Parkında ki Sosyal Tesislerinde kahvaltı yapacak. Ardından Ayasofya camiinde incelemelerde bulunacak

Bakan Ersoy,   Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Meclis Kararıyla tahsisi edilip restorasyonu tamamlanacak ancak açılışı yapılmamış Muhibbi Edebiyat Müze Kütüphanesini ziyaret edecek. 

Müze ziyaretinin ardından daha öncesinde Ortahisar Kaymakamlığı olarak kullanılan ancak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilen binada incelemelerde bulunacak Bakan Ersoy, sonrasında restorasyonu devam eden Trabzon Müzesinde de incelemelerde bulunacak. 
Mülkiyeti Trabzon Büyükşehir

Belediyesine ait olan ve 2012 yılında restorasyon yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilen ve restorasyon çalışmaları biten Kızlar Manastırını ziyaret edecek olan Bakan Ersoy, Trabzon’da ki son programı ise Sümela Manastırında bitecek. 
Bakan Ersoy, 1. Etabı Tamamlanıp açılan ve 2.

Etap çalışmaları devam eden Sümela Manstırında incelemelerde bulunacak Bakan Ersoy, akşam saatlerinde Rize’ye hareket edecek.