61SAAT ÖZEL - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Turizm ve Otobüs İşletmecileri Bölümü Başkanı ve Metro Otobüs İşletmeleri sahibi Rüştü Çakır, "Uçak biletlerinin yüksek fiyatlarda olması nedeniyle otobüs biletleri erkenden alındı. Şu anda otobüslerimizde yer kalmadı. Fakat ek sefelerimiz var. Kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Bayrama gelmek isteyenler elini çabuk tutsun. Bağlantılı seferlerimiz var" dedi.

KAZANAMIYORUZ

Akaryakıta son gelen zamlardan dolayı otobüs işletmelerinin zor günler yaşadığını belirten Çakır, "Biletler 5 yıl önceki bilet fiyatlarıdır. Fakat akaryakıt fiyatları 5 kat artmıştır. Dünyada yakıt fiyatlarında birinciyiz. Bu nedenden dolayı kazancımız yok gibi birşey…" şeklinde konuştu.

KORSANLAR ÇALIŞIYOR

"Ulaştırma Bakanlığı bayram süresi boyunca turizm belgeli araçlarımızın şehirler arası yolcu taşımacılığında da kullanılması gerekir. Bakanlığımız bu uygulamayı acil olarak yürürlüğe koyması gerekir." diyen Çakır şunları kaydetti:"

Ramazan bayramında yaşanan yoğunluktan dolayı korsan araçlar terminal dışında şehirler arası yolcu taşıdı. Can güvenliği olmayan bu araçlara hiçbir yetkili müdahale etmedi. Ulaştırma Bölge müdürlüğüne, polise şikayet ettiğimiz halde kimse gelmedi. Hatta Ulaştırma Bölge Müdürlüğünden bir yetkili bize, "Yeterli personelimiz yok. Ne yapalım?" dedi. Yetkililer duyarsız davranıyorlar" dedi.

Ayrıca Trabzon'da oto kiralamalar araba bulma konusunda sıkıntı yaşamaya başladı.