Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'nin Taşlıdere mevkisinde Belediye tarafından kurulması devam eden kurban pazarında incelemelerde bulundu. Bakırcı, burada yaptığı incelemeler sırasında bu yıl kurban pazarının içerisinde dört farklı noktada kurban sahiplerinin kullanabileceği banyolar, lokantalar kuracaklarını belirtti. Bakırcı zeminin tamamen çakıl olduğunu belirterek konsan satıcıların kesinlikle pazara yaklaştırılmayacağını sözlerine ekledi. Bakırcı, incelemeleri sırasında bir kurban satıcısı ile diyaloga girerek, satışa uygun olmayan kurbanları pazara getirmemesi konusunda satıcıyı uyardı. Bakırcı, satıcıya "Geldiğin günden beri adını duyarım ve sorunlu bir kişi olarak duyarım seni. Geçtiğimiz yıl çocukların geldi onlar iyi. Doğru esnaflar. İyi sana benzememişler. Yengeye çekmişler demek ki. Hiçbir sorun duymayacağım, eğer duyarsam kanun nizam yok biliyorsun ne olacağını. Ben duyduğumu diyorum sana. Burada sorun oluşturuyorsun. Burası kurban pazarıdır. Hayvan pazarı değildir. Kurban pazarında kurbanlık satılır. Normal hayvan satılmaz" dedi.

Atilla isimli satıcı ise, "Sen dürüst bir başkansın. Seni seviyorum. Fakat benim hakkımda sana yanlış demişler. Sen bana hakaret etsen de ben sana saygı duyarım.Ben öyle birisi olsam senin hemşerilerine nasıl kurban satarım" dedi.

Bakırcı, bu yıl kurban pazarında gebe kurbanların satılmaması pazara ultrason cihazı kuracaklarını belirterek, "Gebe hayvan dinimize göre kurban edilebilir. Ama buna sıcak bakılmaz. Onun kararını hocalar verir. Benim işim değil. Tarım İl Müdürümüzün koordinesinde veteriner arkadaşlarımız görevlerini yapıyor. Pazara ultrason cihazı getirtiyoruz. Onu burada kuracağız. Alıcı şüphelendiğinde hayvanın hamile olup olmadığına bakabilecek" dedi.