61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Kızılay Trabzon Şubesi ve Trabzonspor birlikteliği ile Kurtarmak Bizim Kanımızda Var organizasyonu başladı. Organizasyona, Kızılay Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Göktaş ve davetliler katıldı.

BİR GÜN HEPİMİZE LAZIM OLABİLİR

Kızılay Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara, organizasyonda yaptığı açıklamada, “Trabzonspor ile yaptığımız bu organizasyonda Trabzonspor üzerinden de bir slogan geliştirebilir miyiz diye düşündük. Trabzonspor yönetiminin belirlediği bir sloganla karşınıza çıktık. ‘Kurtarmak Bizim Kanımızda Var’ bu metaforu hem kalecimiz Uğurcan üzerinden hem de kanın hayat kurtarması üzerinden planladık. Bu şekilde bir organizasyon meydana getirdik. Tüm vatandaşlarımızı sürekli olarak kan vermeye, kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Bir gün hepimize kan lazım olabilir diyoruz” dedi.

HEDEF 1967 ÜNİTE KAN

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Göktaş, “Örnek bir organizasyon yapmak istedik. Bu şekilde hem Kızılay’ımıza hem halkımıza hem hastanelerimize hem de hastalarımıza faydalı olmak istedik. Hedefimiz 1967 ünite kan. İnşallah daha da geçerek örnek oluruz” diye konuştu.

AMAÇ, HAYAT KURTARMAK 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Esasında içeriğiyle de çok önemli bir kampanya çünkü hayat kurtarmaya dönük bu amaca ulaşmayı maksat edinmiş önemli bir kampanya. Dün de Trabzonspor’umuzun maçı vardı. Hakikaten tebrik ediyoruz takımımızı. Kalecimiz Uğurcan çok önemli kurtarışlar yaptı. Hepimizin anlamını bu manada kurtardı. Trabzonlu hemşehrilerimiz bağışlayacakları kanlarla çok sayıda hayatı kurtaracaklar. Çok önemli bir kampanya. Sağlıklı tüm hemşehrilerimi burada kan vermeye davet ediyorum. Burada 1 haftada 1967 ünite kan almayı hedefliyoruz. Bu özel bir sayı Trabzonspor’umuzun kuruluş yıl dönümüne geliyor. Kampanya çok iyi planlandı. İnşallah meydan hekimlerimizin gözetiminde kampanyamızı tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

KAN VERDİLER

Konuşmaların ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kızılay aracının içerisine geçerek burada kan verdi. Öte yandan Arsin eski Belediye Başkanı Erdem Şen de kan bağışında bulunmayı unutmadı.