Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü kent merkezinde yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törenler, Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Törende Trabzon Valisi Yardımcısı Aziz Mercan, 48’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdullah Baysar, Trabzon Belediye Başkan vekili Hüseyin Canım vatandaşları ve öğrencileri selamladı. Etkinlikleri izlemek üzere çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla tören alanını doldurdu. Törende Tonya Feride Ahmet Şener İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergilediği folklor gösterisi büyük beğeni topladı.





Trabzon Belediye Başkan Vekili Hüseyin Canım, törende yaptığı konuşmada, amaçlarının, geçmişte yaşanan olaylar nedeniyle günümüzde yeni düşmanlıklar üretmek olmadığını dile getirdi. Geçmişi yeniden yaşayarak tarihin unutulmaması gerektiğini belirten Canım, “Amacımız geçmişte yaşananları hatırlamak, dersler çıkarmak ve bir daha bu tür gelişmelere tanık olmamaktır. Bu gelişmeleri doğru okuyabilmek için de başvuracağımız yegane kaynak ise tarihtir. Bu nedenle belleğimizi canlı tutmak zorunluluğundayız. Bugün 94’üncü yıldönümünü idrak ettiğimiz Trabzon’un kurtuluşu etkinliklerinin amacı, geçmişi yeniden yaşamak değil, sadece unutulmamasını sağlamaktır” dedi.

Günün anlam ve önemine ilişkin törenler kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verildiği tören, halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından resmigeçitle sona erdi.