Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı ( TÜRKAV ) Başkanı Kenan Kuru yazılı bir basın açıklaması yaptı. “23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Milletçe yaşadık” şeklinde açıklamasına başlayan Kuru, “Milletin hizmetinde olan Kamu Çalışanları olarak ifade etmekteyiz ki; Milletin iradesi ve temsili bulunmaktadır. TBMM Millet egemenliğini anlamlandırmıştır.
Dünden alınan mirasa sahip çıkan Türk milleti, geleceğin temsilcileri olan çocuklara bıraktığı armağana bu günde sahip çıkmaktadır. Egemenliğini yeniden Anayasa’yı oylayarak da sahip çıkarak kabul etmiştir” ifadelerini kullandı. 

Kuru, açıklamasına şu şekilde devam etti: 
“Ve 2019 seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet etme yönetimini benimsemiştir. Milletin egemenliğini millet adına kullanan TBMM, üyeleriyle yasama sorumluluğunu yerine getirmesinin önünde hiç anlayışı kabul etmemiştir. Egemenliğini devretmeyen Türk milleti çok önemli sorumluluğa haiz olduğundandır ki tarafsız olmadan bu egemenliğinin anlamı olan 23 NİSAN’ ı kutlamıştır. Geçmiş bilmeden bugün görülemez. Millet gerçeğine inanmayanlar millet gerçeğinden yoksundur. Kamu Çalışanlarının temsili TÜRKAV millet gerçeğine inanmayı millete hizmet etme gerçeğiyle bir kez daha ifade etmektedir. TÜRKAV, hizmetinde olunan millet gerçeğini önemli görmektedir. TÜRKAV, Egemenliğin millete ait olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkatleri çekmektedir. TÜRKAV, Yasama ve yürütme ile Millete hizmet sunulmasında, toprak bütünlüğünü, milletin birliğini, kültürünü ve gelişmesini gelecek nesillere tarihi hakikatlerle övünülecek geçmiş bırakılmasını önemli görmektedir. Çocuklarımızla Bayram olarak kutladığımız 23 Nisan, Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasının önemi ve anlamlanması da olmaktadır”