Kuzey Makedonya Büyükelçisi Zvonko Mucunski çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon’a geldi.

Kuzey Makedonya’nın Trabzon Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret eden Büyükelçi Mucunski Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda ve Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde işadamlarıyla buluştu.

Trabzon Ticaret Borsası’nı da ziyaret eden Büyükelçi Mucunski Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Eyyüp Ergan ile görüştü. Büyükelçi Mucunski’ye Trabzon temaslarında Kuzey Makedonya’nın Trabzon Fahri Konsolosu Sırrı Eren eşlik etti. Arsin Organize Sanayi bölgesinde kahvaltılı toplantıya katılan Mucunski’yi Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dursun Ali Sakarya, Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı ve Bölge Sanayicileri karşıladı.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Zvonko Mucunski, Makedonya’nın yatırımcılarına sunduğu vergi avantajları, işgücü potansiyeli, jeopolitik konum, politik istikrar gibi imkanlar hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu. Bölge Müdürlüğü ziyaretinin ardından heyet ,Cirav Gıda San. Tic. Ltd. Şti. ,Mekap Deri ve Ayakkabı San. Tic. A.Ş. , Sakarya Matbaacılık ve Ambalaj San. Tic. Ltd. Şti. fabrikalarına ziyarette bulunarak, fabrikalardaki üretim süreci ve ürünler hakkında detaylı bilgi aldı. Daha sonra Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Büyükelçi Mucunski ve Fahri Konsolos Eren fındık üretiminde Makedonya ile işbirliği noktasında görüş alışverişinde bulundu. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret eden Büyükelçi Mucunski’yi TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. 

Büyükelçi tarafından TTSO üyelerine Kuzey Makedonya’daki iş fırsatlarını anlatan bir de sunum gerçekleştirildi. Büyükelçi Mucunski Makedonya ile Türkiye arasında birçok ortak tarihi ve kültürel bağ olduğunu ifade ederek, “Siyasi ve kültürel olarak en üst seviyede olan ilişkilerimizi ticari olarak da geliştirmeliyiz”. dedi ve iş adamlarını Kuzey Makedonya’ya davet etti.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu da “Fahri konsolosluğumuzla birlikte Kuzey Makedonya’ya daha önce bir iş seyahati düzenlemiş Üsküp ve Ohrid ticaret odalarıyla kardeş oda anlaşmaları imzalamıştık. Bugün Kuzey Makedonya Büyükelçisi’ni Odamızda ağırlamaktan onur duyduk. Önümüzdeki dönemde yeni bir iş gezisi planlayacak siyasi olarak iyi olan ilişkilerin ekonomik olarak da artmasına katkı vereceğiz” şeklinde konuştu.Büyükelçi Mucunski TTSO Müzesini de gezerek şeref defterini imzaladı.

Trabzon Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ne resmi ziyaretler gerçekleştirecek olan Kuzey Makedonya Büyükelçisi TURSAB ve Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni ziyaret ettikten sonra şehirden ayrılacak.